Diyanet İşleri Başkanlığı, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan aracılığıyla, hac ibadeti için turist vizelerinin kullanılamayacağına dair önemli bir açıklama yaptı. Peki, bu uyarının nedeni ne ve hac adaylarını nasıl etkileyecek?

Hac İçin Gerekli Şartlar ve Uyarılar

Remzi Bircan, turist vizesiyle hac ibadetinin yerine getirilemeyeceğini vurgulayarak, Arafat ve Mina gibi kutsal yerlere bu vizeyle çıkmanın mümkün olmadığını belirtti. Bircan, bu yıl ilk hac kafilesinin 170 gün sonra kutsal topraklara gönderileceğini ve Diyanet ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin 2024 haccı hazırlıklarını sürdürdüğünü ifade etti.

kabe umre hac mekke (2)

Şevval ayı orucu hakkında merak edilen tüm sorular ve cevapları Şevval ayı orucu hakkında merak edilen tüm sorular ve cevapları

Kesin Kayıt ve Yedek Listeler

2 Kasım'da çekilen hac kurasında ismi çıkan hacı adaylarının 24 Kasım'a kadar kesin kayıtlarını yaptırmaları gerektiğine dikkat çeken Bircan, kayıt yaptırmayanların yerine yedek listedeki adayların hak kazanacağını bildirdi.

Türkiye'nin Hac Kotası ve Başvuru Bekleyenler

"Türkiye'de yaklaşık 2,5 milyon kişinin hac ibadeti için beklediği bilgisini veren Bircan, 'Suudi Arabistan, ülke nüfuslarının binde bir oranında kota vermektedir. Bizim kotamız şu an 83 bin 430. Kotanın artırılması için sürekli temas halindeyiz' dedi."

kabe mekke (5)

Sosyal Medyada Yanıltıcı İddialar ve Diyanet'in Tavsiyesi

Bircan, sosyal medyada "kurasız hac" ve "turist vizesi" gibi yanıltıcı iddiaların olduğunu belirterek, bu tür turlara itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı. Özellikle Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ismi çıkmayan kişilerin özel vize adı altında hac turlarına katılmamalarını tavsiye etti.

Sonuç olarak, hac ibadeti için gerekli şartlar ve uyarılara dikkat edilmesi, resmi kanallar üzerinden işlemlerin yürütülmesi büyük önem taşımaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu konuda yapmış olduğu açıklamalar, hacı adayları için rehber niteliğinde olacaktır.

kabe umre hac mekke (1)

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:

https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G

KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?

Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.

Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;

0532 696 30 57

Editör: AYHAN BAYRAKTAR