Trabzon'un mavi suları, bu yıl balıkçıların yüzünü güldüren bir sürprizle karşılaştı: Son on yılda görülen en bereketli hamsi sezonu. Denizlerde av yasağının sona ermesiyle birlikte denize açılan tekneler, bol hamsi avıyla döndü. Bu bolluk, hem tezgahlarda hem de vatandaşların sofralarında kendini hissettiriyor. Trabzon Balık Hali'nde kilosu 25-35 TL arasında değişen hamsi fiyatları, hem kalite hem de bolluk açısından dikkat çekiyor. Peki, bu bereketli sezon balıkçıları ve tüketicileri nasıl etkiledi? İşte detaylar...

"Vatandaş Hamsiye Doydu"

Balıkçı esnaflarından Emin Avcı, vatandaşın bu sezon hamsiye doyduğunu belirterek, hamsiye eskisi gibi rağbet olmadığını ifade etti. Vatandaşların hamsiyi artık genellikle tuzlamak için aldığını söyleyen Avcı, diğer balık çeşitlerinin de ilgi gördüğünü ekledi.

"Tarihin En Bereketli Sezonu"

Turgay Memiş, bu sezonun son on yılın en bereketli hamsi sezonu olduğunu vurguladı. Geçen yıl palamut bolluğu yaşandığını hatırlatan Memiş, bu yılın hamsi açısından benzer bir bereketi barındırdığını söyledi. Hamsinin kilosunun uzun süredir sabit fiyatlarla satıldığını belirtti.

Bursa'da seyir halindeki aracın camına şahin kondu Bursa'da seyir halindeki aracın camına şahin kondu

"Fiyatlar Bir Aydır Sabit"

Balıkçı Adem Kaygusuz, hamsinin bu sezon herkesi mutlu ettiğini ve fiyatların son bir aydır sabit kaldığını belirtti. Bu sezonun hamsi açısından çok verimli geçtiğini ve en ucuz balığın hamsi olduğunu ifade etti.