Yenidoğan Mahallesi D-100 karayolu İstanbul istikametinde meydana gelen kazada, Ö.K. idaresindeki 34 BZ 5300 plakalı tırın direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu çay ocağına çarpmasıyla bir dizi olay yaşandı. Çarpmanın şiddetiyle çay ocağının yanı sıra, ayakkabı dükkanı ve depo olarak kullanılan alan da hasar gördü. Olayda çay ocağında bulunan S.A., E.M., K.B. ve M.C. isimli kişiler yaralandı.

Kazanın detaylarına göre, tır sürücüsü Ö.K., D-100 karayolu üzerinde seyir halindeyken direksiyon kontrolünü yitirerek makas attı ve çay ocağına çarptı. Çarpmanın etkisiyle çay ocağında oturan 4 kişi yaralandı. Olayı gören vatandaşlar hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bilgi verdi.

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri tarafından çay ocağından çıkartılan yaralılar, sağlık ekiplerine teslim edilerek ilk müdahaleleri yapıldı. Ardından, yaralılar çevre hastanelere sevk edildi. Tır sürücüsü Ö.K. ise kaza sonrası ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.

Kazanın etkisiyle çay ocağının sol tarafındaki ayakkabı dükkanı ile sağ tarafındaki depo ciddi hasar aldı. Hasar gören alanlarla birlikte olay yerinde trafik yoğunluğu oluştu. Polis ekipleri, kontrollü geçişler sağlamak amacıyla trafiği düzenlerken, tırın kaldırılması için çalışmalar devam ediyor.

Kontrolden çıkan tır aydınlatma direğine ve duvara çarptı Kontrolden çıkan tır aydınlatma direğine ve duvara çarptı

Bu olay sonrasında yetkililer, kaza ile ilgili soruşturmanın başlatıldığını ve tır sürücüsünün ifadesinin alındığını belirtti. Ayrıca, kaza nedeniyle oluşan trafik yoğunluğunun giderilmesi için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Editör: İHSAN KURAN