Türkiye İşçi Partisi (TİP), Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak duyurduğu Gökhan Zan'ın adaylığını geri çektiğini açıkladı. Parti, Zan'ın kabul edilemez ilişkilere girdiğine dair iddialar üzerine bu kararı aldığını belirtti.

İYİ Parti'nin yeni başkanı belli oldu İYİ Parti'nin yeni başkanı belli oldu

TİP'in resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, Gökhan Zan'ın, Hatay İttifakı'nın ortak adayı olarak önerildiği, ancak partinin bu kararı, Zan'ın iddia edilen ilişkilere girmesi nedeniyle geri çekmek zorunda kaldığı ifade edildi. Açıklamada, “Gökhan Zan’ın partimizin asla tasvip etmeyeceği ilişkilere girdiğine dair çeşitli iddialar tarafımıza ulaşmıştır” denildi.

Parti, bu durumun Hatay halkına ve tüm emekçilere karşı bir özür borcu olduğunu ifade ederek, ana muhalefet ve iktidar adaylarına oy vermemeye çağırdı. TİP, siyasetin kirli pazarlıklarla, kumpas ve şantajlarla yürütüldüğü bir ortamda temiz, dürüst ve şeffaf siyaset yapma konusunda inatçı olmaya devam edeceğini vurguladı.

Açıklamada ayrıca, “Mücadelemizde, haysiyetimizde, ilkelerimizde inat edeceğiz. Türkiye İşçi Partisi, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da pazarlıksız, tavizsiz, düzen siyasetinin kirli ve yozlaşmış ilişkilerinden tamamen uzak bir kimlikle yürüyüşüne devam edecektir.” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Haber Merkezi