TBMM'de Dört Partinin Ortak Duruşu: Terörle Mücadelede Birlik Vurgusu

Partiler Arası Dayanışma ve Kınama Mesajları

Grup Başkanvekilleri tarafından okunan bildiride, PKK tarafından gerçekleştirilen saldırılar neticesinde şehit olan eskerlerimiz için taziye dilekleri iletilirken, birlik ve bütünlüğe yönelik saldırıları şiddetle kınadıklarını beyan ettiler. Bu duruş, Meclis'te nadiren görülen bir partiler arası dayanışmanın göstergesi oldu.

Kahrolsun PKK!

“Ülkemiz 22 ve 23 Aralık geçekleri gelen haberlerle sarsılmıştır. Terörün hedeflerine ulaşmasına müsaade etmeyeceğiz.”

Bildiride şunlar kaydedildi:

  “Bölücü terör örgütü PKK tarafından iki gündür gerçekleştirilen hain terör saldırıları neticesinde 12 vatan evladımızı kaybetmiş bulunmaktayız. Milletimizin başı sağ olsun. Bu menfur saldırılarda şehit düşen kahraman askerlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bizler Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, altında imzası bulunan siyasi parti grupları olarak birlik ve bütünlüğümüze, huzur ve güvenliğimize yönelik saldırıları şiddetle kınıyoruz. Terör ve şiddet hiçbir zaman hedefine ve amacına ulaşamayacaktır. Aziz milletimizin teröre asla boyun eğmeyeceğini, Türkiye Cumhuriyeti’nin güvenliğine tehdit oluşturan tüm terör örgütleri ile tavizsiz mücadele edecek güç ve kudrete sahip olduğunu kararlılıkla ilan ediyoruz.”

Tbmm-1

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, TBMM'de yapılan açıklamalara ek olarak, terör saldırılarının ardından ulusal yas ilan edilmesi ve Meclis'in kapalı oturum yaparak detaylı bilgilendirme yapılması çağrısında bulundu:

Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem! Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem!

  “Ülkemiz 22 ve 23 Aralık geçekleri gelen haberlerle sarsılmıştır. 12 vatan evladının şehit düştüğü alçak saldırılar terörün kirli yüzünü bir kez daha göstermiştir. Bu menfur saldırıyı planlayanlar, azmettiren, gerçekleştiren teröristler amacına ulaşamayacaktır. Terörü, terör örgütünü ve insanlık dışı yöntemleri lanetliyoruz. Askerlerimizin can güvenliği ve yaralılarımızın sağlık durumu endişe kaynağımızdır."

   TBMM’nin derhal bir kapalı oturum yapması ve Milli Savunma Bakanı’nın gazi Meclise gelerek milletvekillerini bilgilendirmesini isteyen Başarır, "Ancak bu oturum sonrasında bölgeden ve gelişmelerden kapsamlı ve doğru şekilde bilgi alan siyasi parti gruplarının ortak metin çalışması yapabileceğini düşünüyoruz. Hain saldırıların neden engellenmediği ve sorumluların ihmalleri olup olmadığının açığa kavuşturulmadan atılacak adımları şimdiden şehitlerimizin hatırasına saygısızlık olarak değerlendiriyoruz. Bunun yanında milletimizi derin bir üzüntüye ve eleme gark eden böylesine elim olayın ardından ulusal yas ilan edilmesi toplumun ortak talebidir. Terörün hedeflerine ulaşmasına müsaade etmeyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığı ve bütünlüğü için mücadelemizi karalılıkla sürdüreceğiz. Milletimizin başı sağ olsun”

 Türkiye'nin birlik ve bütünlüğüne yönelik tehditlere karşı TBMM'de sergilenen bu ortak duruş, ülkenin terörle mücadeledeki kararlılığını bir kez daha gözler önüne seriyor. Toplumun tüm kesimlerinin bu menfur saldırılara karşı birleşmesi, ulusal güvenliğin sağlanmasında kritik bir rol oynayacak.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR