Osmanlı döneminden günümüze uzanan panayır geleneği, Bursa’nın Yenişehir ilçesinde yaşatılmaya devam ediyor. 40 yıl aradan sonra 2024 yılında yeniden düzenlenmeye başlanan Tarihi Yenişehir Panayırı, bu yıl 25-30 Eylül tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.

Her yıl eylül ayının sonlarında düzenlenen panayıra Yenişehir’in yanı sıra Türkiye’nin farklı bölgelerinden yüzlerce esnafın katıldığı, etkinlik alanını ise binlerce kişinin ziyaret ettiği belirtildi.

Panayır geleneği 40 yıl sonra yeniden canlandırıldı
Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, ilçede geçmişte düzenlenen panayırın uzun bir aranın ardından 2024 yılında yeniden hayata geçirildiğini söyledi.
Özel, “En son 40 yıl önce yapılan panayırı yeniden ilçemize kazandırdık. Osmanlı döneminden kalan bu önemli geleneği biz 2024 yılında yeniden yaptık. Çok olumlu geri dönüşler aldık. Esnafımız, halkımız, gelen misafirlerimiz, herkes çok memnun kaldı” dedi.
Yerel esnafın da korunmasına önem verdiklerini belirten Özel, panayırın hem ticari hem de sosyal yönüyle ilçeye katkı sağladığını ifade etti.

Başkan Özel’den panayıra davet
Bu yılki organizasyonun 25-30 Eylül tarihleri arasında yapılacağını açıklayan Özel, vatandaşları Yenişehir’e davet etti.
Özel, panayır geleneğinin sürdürülmesinden memnuniyet duyduklarını belirterek, etkinliğe Yenişehir’den ve çevre bölgelerden katılım beklediklerini söyledi.





