Türk sinemasının usta oyuncularından Kadir İnanır’ın ölümünün ardından başlayan miras sürecinde, üç ayrı vasiyetnamenin okunması için Beykoz Adliyesi’nde görülmesi beklenen duruşma ertelendi. Bazı aile fertlerine gerekli tebligatların ulaşmaması nedeniyle ileri bir tarihe bırakılan duruşmanın 17 Aralık’ta yapılacağı bildirildi.

“Selvi Boylum Al Yazmalım”, “Tatar Ramazan”, “Dila Hanım” ve “Kara Gözlüm” gibi birçok filmde rol alan Kadir İnanır, 26 Haziran 2026’da tedavi gördüğü hastanede 77 yaşında hayatını kaybetmişti.

İnanır’ın 2015 yılında bir, 2022 yılında ise iki ayrı vasiyetname hazırladığı öğrenilmişti. İçerikleri henüz açıklanmayan vasiyetnamelerin 28 mirasçıyı ilgilendirdiği belirtildi.

Vasiyetnamelerin içeriği 17 Aralık’ta gündeme gelecek

DHA’nın haberine göre, duruşmanın ardından açıklama yapan avukat Hikmet Altunkalem, 2015 ve 2022 tarihli vasiyetnamelerin birbirleriyle ilişkisine dair kesin bilginin belgeler okunduğunda ortaya çıkacağını söyledi.

Altunkalem, “2015’te yapmış olduğu vasiyetnameyi 2022’de iki tane vasiyetname düzenlemiş olduğu görülüyor ama şimdi 2015’teki vasiyetnameyi, 2022’deki yapmış olduğu noterdeki düzenlemeyle iptal etmiş olabilir, değiştirmiş olabilir veya yeni bir vasiyetname düzenlemiş olabilir. Bunların hepsi ihtimal dahilindedir. Okununca anlaşılacak” dedi.

Levent İnanır: 28 mirasçı bulunuyor

Kadir İnanır’ın yeğeni, oyuncu Levent İnanır da 17 Aralık’taki duruşmaya tüm mirasçıların katılacağını söyledi.

İnanır, “Rahmetli dayımıza son görevimiz olacak. 28 mirasçı bulunuyor. Ben çok yakınında olduğum için 2018’den beri bu süreç devam ediyor. Açıklanacak şeyin de ne olduğu çok önemli değil” ifadelerini kullandı.

Vasiyetnamelerin içeriğini bilmediklerini belirten Levent İnanır, değişiklik yapıldığını bildiklerini ancak ayrıntıların mahkemedeki okuma sırasında ortaya çıkacağını söyledi.

Jülide Kural: Vasiyetine saygı duymak lazım

Kadir İnanır’ın hayat arkadaşı Jülide Kural da Hürriyet’e yaptığı açıklamada miras tartışmalarıyla ilgili yorum yapmak istemediğini belirtti.

Kural, “Ben acımı yaşıyorum. Kim ne konuşursa konuşsun ben ne yorum yapacağım ne de konuşacağım. Kadir çok gönlü zengin bir insandı. Ömür boyu ailesine çok fazla destek oldu” dedi.

İnanır’ın vasiyetname hazırladığını belirten Kural, “Buna saygı duymak lazım. Kadir’e olan saygının bir devamlılığı olarak. Zaten hukuk devreye girecektir. Kadir’e yakışır bir dili hiçbir zaman kaybetmeyelim” ifadelerini kullandı.

Ulus Mezarlığı’nda toprağa verilen İnanır’ın mezarını kendisinin yaptırdığını da açıklayan Kural, mezarda İnanır’ı temsil eden bir güvercin bulunduğunu ve “Sinema, barış, özgürlük” ifadelerinin yer aldığını söyledi.

Kadir İnanır’ın ölümünün ardından bankalarda yüklü miktarda para, çok sayıda gayrimenkul ve çeşitli özel koleksiyonlara sahip olduğu öne sürülmüştü. Lüks marka saatler, çakmaklar, özel işlemeli yüzükler ve farklı ülkelerden toplandığı belirtilen yaklaşık 3 bin kurbağa figüründen oluşan koleksiyonun vasiyetnamelerde nasıl yer aldığı ise henüz bilinmiyor.

Kaynak: ntv.com.tr