Türk sinemasının usta isimlerinden Kadir İnanır’ın vefatının ardından hazırladığı belirtilen üç vasiyetnamenin Beykoz Adliyesi’nde açılacağı bildirildi. İnanır’ın mal varlığının büyük bölümünü 27 yıllık hayat arkadaşı Jülide Kural’a bıraktığı öne sürülürken, 28 yasal mirasçının vasiyetnameye itiraz için hukuki sürece hazırlandığı iddia edildi.

Kadir İnanır’ın vefatının ardından mirasının nasıl paylaşılacağına ilişkin süreç gündeme geldi. İnanır’ın 2015 ve 2022 yıllarında hazırladığı belirtilen üç ayrı vasiyetnamenin bugün Beykoz Adliyesi’nde açılacağı bildirildi.

Vasiyetnamelerin içeriğinin bugüne kadar gizli tutulduğu belirtilirken, son vasiyetnamede İnanır’ın mal varlığının büyük bölümünü 27 yıllık hayat arkadaşı Jülide Kural’a bıraktığı öne sürüldü.

Mal varlığıyla ilgili iddialar gündemde

Aktarılan bilgilere göre Kadir İnanır, ilk vasiyetini 2015 yılında hazırladı. İnanır’ın 2022 yılında ise noter huzurunda iki ayrı vasiyetname daha düzenlediği belirtildi.

Son vasiyetnamede, Jülide Kural’ın da vefat etmesi halinde mal varlığının insan hakları dernekleri ile eğitim kurumları arasında paylaştırılmasının istendiği iddia edildi.

İnanır’ın mirası içerisinde çok sayıda yüzük, saat ve bankada yüksek miktarda para bulunduğu da öne sürülen bilgiler arasında yer aldı.

Jülide Kural: Vasiyete saygı duymak lazım

Miras ve vasiyetnameye ilişkin iddiaların ardından Jülide Kural da açıklama yaptı. Acısını yaşadığını belirten Kural, tartışmalar hakkında yorum yapmak istemediğini söyledi.

Kural, Kadir İnanır’ın yaşamı boyunca ailesine destek olduğunu belirterek herkesin kendi kararını verme hakkına sahip olduğunu ifade etti. İnanır’ın hazırladığı vasiyetnameye saygı gösterilmesi gerektiğini söyleyen Kural, hukuki sürecin işleyeceğini kaydetti.

“Kadir’i anlatan sade bir mezar yaptırdım”

Jülide Kural, 26 Haziran’da tedavi gördüğü Acıbadem Fulya Hastanesi’nde hayatını kaybeden İnanır’ın mezarını da kendisinin yaptırdığını anlattı.

Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde düzenlenen veda töreninin ardından Ulus Mezarlığı’nda toprağa verilen İnanır’ın mezarına, kendisini temsil etmesi amacıyla bir güvercin figürü yerleştirildiğini belirten Kural, mezara “Sinema, barış, özgürlük” ifadelerinin yazıldığını söyledi.

28 yasal mirasçının itiraz edeceği öne sürüldü

Kadir İnanır’ın 11 kardeşinden yalnızca birinin hayatta olduğu ve toplam yasal mirasçı sayısının 28 olduğu öne sürüldü.

İddialara göre İnanır’ın yeğenleri, vasiyetnameye itiraz etmek amacıyla hukuki süreç başlatmaya hazırlanıyor.

Vasiyetnamenin geçerliliği ve mirasın nasıl paylaşılacağına ilişkin nihai durumun hukuki süreç sonucunda netleşmesi bekleniyor.

Kaynak: www.sondakika.com