Peki, bu durum günlük yaşamımızı nasıl etkileyecek? Detaylar haberimizde.

Hava Sıcaklıkları Mevsim Normallerini Aşacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Tahminler Dairesi Başkanı Yüksel Yağan, AA muhabirine verdiği bilgide, aralık, ocak ve şubat aylarında hava sıcaklıklarının yurt genelinde mevsim normallerinin biraz üzerinde olacağını belirtti. Yağan, "Mevsim normallerinin 1-3 derece üzerinde bir durum söz konusu olacak" dedi ve iç kesimlerde bu durumun daha fazla hissedileceğini vurguladı.

İnegöl'de Hava Nasıl? Sıcaklık Artacak mı? İnegöl'de Hava Nasıl? Sıcaklık Artacak mı?

yagmur hava durumu (4)

Yağışlar Kışı Nasıl Etkileyecek?

Yağan, ayrıca kışın yağış açısından geçen yıllara göre daha şanslı olunacağını da ekledi. "Geçtiğimiz yıllara nazaran, özellikle ocak ve şubat aylarında yağış yönünden daha şanslı olacağız", diyerek bu dönemde ülkeyi etkileyecek yağışlı sistemlere dikkat çekti.

Yağışların Türü ve Bölgesel Dağılımı

Doğu Anadolu, iç kesimler ve yüksek kotlu illerde kar, düşük kotlu ve sahil illerinde ise yağmur şeklinde yağışların beklendiğini ifade eden Yağan, bu yılın geçtiğimiz yıllara kıyasla yağış açısından daha iyi bir kış geçirme ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti.

yagmur hava durumu (3)

Sosyal Medyadaki Yanıltıcı Bilgilere Dikkat!

Yağan, sosyal medyada yapılan "sorumsuz" ve "yanıltıcı" paylaşımlara karşı uyardı.

"Yanıltıcı uyarılarda bulunanlar, yanıldıklarında hesaplarını kapatabiliyorlar, ancak bizim böyle bir durumumuz söz konusu değil"

, diyerek Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sosyal medya hesaplarının takip edilmesinin önemini vurguladı.

Bu kış mevsiminin nasıl geçeceği konusunda güncel ve doğru bilgilere ulaşmak için Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün resmi kanallarını takip etmek büyük önem taşıyor.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR