İsrail ile Filistin arasında yaşanan savaşta, binlerce Filistinli sivil hayatını kaybetti. Bunun üzerine Türkiye Futbol Federasyonu, İsrail-Hamas çatışmalarının ardından 3 günlük yas ilan edilmesiyle Süper Lig’deki maçlarda 1 dakikalık saygı duruşu ve siyah bant takma kararı alındığını açıkladı.

safuri-ggxn

 DİKKAT ÇEKEN TEPKİ!

Söz konusu kararın ardından Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor’da kriz yaşandı. Antalyaspor’un iki İsrailli futbolcusu Ramzi Safuri ve Sagiv Jehezkel, Filistin için yapılacak olan saygı duruşunda bulunmak istemediklerini kulübe iletti ve kadroya alınmadılar.

STADA DA GİTMEYECEKLER

Futbolcular aldıkları kararı kulübe iletince, iki isim Gaziantep FK ile oynanacak olan maçın kadrosun alınmadı. birlikte yaptıkları açıklamalarda; Seremonide katılmak istemediklerini, stada da gitmeyeceklerini söylediler.

Galatasaray - Fenerbahçe Derbisi İşte Seyirci Sayısı Kararı! Galatasaray - Fenerbahçe Derbisi İşte Seyirci Sayısı Kararı!

jeskel-lzoh

"İSRAİL’İ KINAMAK İÇİN SAYGI DURUŞU DÜZENLENECEĞİNİ ÖĞRENDİK"

İki oyuncu açıklamasında, “Ülkeden gelen kötü haberler bizim için futbol oynamayı neredeyse imkansız hale getirdi. Buna ek olarak maçta İsrail’i kınamak için saygı duruşu düzenleneceğini öğrendik. Milli takımın oyuncuları olarak bu seremonide yer almayacak, stada da gitmeyeceğiz. Bunu yöneticilere belirttik. Burada bize karşı tutum çok sıcak ve gelecek günlerde yeni köprüler kuracak olanlar arasında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.