Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medya fenomeni olarak tanınan Gizem Bağdaçiçek hakkında yürütülen soruşturmayı tamamladı. Savcılık, Bağdaçiçek’in "zincirleme şekilde halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan 1 yıl 9 aya kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi Açıklandı Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi Açıklandı

Onlyfans kullanıcısı Gizem Bağdaçiçek'in ceza belli oldu

Sosyal Medya Fenomeni Gizem Bağdaçiçek Hakkında Soruşturma Tamamlandı

Bağdaçiçek, Onlyfans isimli sosyal medya platformuna yüklediği içerikleriyle tanınıyordu. 7 Aralık'ta, paylaştığı bir görüntü nedeniyle yapılan şikayetler sonucunda gözaltına alınmış ve savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.

Gizem Bağdaçiçek'in İslam'a Hakaret İddiası - Sosyal Medya Fenomenine Hapis Talebi

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, şikayeti yapılan sosyal medya hesabının Bağdaçiçek'e ait olduğunun belirlendiği belirtildi. Ancak şüpheli ifadesinin alınması için talimat yazılmasına rağmen kendisine ulaşılamadığı için yakalama kararı çıkarıldı.

Bağdaçiçek, Kartal'daki Anadolu Adliyesi'ne getirildikten sonra yaptığı ifadesinde, sosyal medya hesabının kendisine ait olduğunu kabul ederek, "Ancak kötü bir amacım yoktu. Sosyal medyada mizah amaçlı paylaşımlar yaptım. Bu paylaşımlardan dolayı pişmanım." ifadelerini kullandı. Ayrıca, dosyada gösterilen ikinci sosyal medya hesabının kendisine ait olmadığını belirtti ve bu hesabın kendi fotoğrafı kullanılarak adına açılmış bir hesap olduğunu iddia etti.

Savcılığın iddianamesinde, Bağdaçiçek'in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımların İslam dinini ve dini değerleri alenen aşağılayacak nitelikte olduğu ve kamu barışını bozmaya elverişli olduğu değerlendirildi. Bu nedenle Bağdaçiçek hakkında "zincirleme şekilde halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan 6 aydan 1 yıl 9 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Soruşturma sürecindeki gelişmeler kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor.

Editör: İHSAN KURAN