Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, sosyal medya üzerinden dolandırıcılık faaliyetleri yürütüldüğüne dair aldıkları bilgi üzerine hızlı bir operasyona imza attılar. Yapılan incelemede, şüphelilerin sosyal medya platformlarında kredi kullanamayan veya kredi limitini artırmak isteyen kişilere yardım edeceklerine dair ilanlar verdiği ortaya çıktı.

Polis şüphe üzerine durdurdu, üzerinden bakın neler çıktı Polis şüphe üzerine durdurdu, üzerinden bakın neler çıktı

8 Şüpheli Eş Zamanlı Yakalandı!

Bir süre boyunca takip edilen şüpheliler, Eskişehir, Bolu ve Zonguldak'ta eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonla gözaltına alındılar. Gözaltına alınan şüphelilere ait 10 farklı adreste yapılan aramalarda ise 19 cep telefonu, 62 banka kartı, 2 tablet, 2 bilgisayar, 41 bin lira nakit para ve çok sayıda evrak ele geçirildi.

2 Milyon Lira Dolandırdıkları Ortaya Çıktı!

Şüphelilerin, sosyal medya üzerinden iletişim kurdukları kişileri toplamda 2 milyon lira dolandırdıkları tespit edildi. Şüpheliler, Eskişehir'e getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi ve ifadeleri için Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Sosyal medya dolandırıcılarına yönelik bu başarılı operasyon, vatandaşları dolandırıcılara karşı daha dikkatli olmaya teşvik ediyor.