Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Maden köyünde bulunan Cengiz Holding'e ait Etibakır arama şirketine ait bakır madeni ocağında meydana gelen göçük olayı, üzücü bir şekilde 3 kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuştu. Olayın ardından başlatılan soruşturma, son gelişmelerle devam ediyor.

3 Yetkili Adli Kontrolle Serbest Bırakıldı:

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı ile Şirvan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, göçük olayıyla ilgili olarak gözaltına alınan 3 yetkili, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak serbest bırakılmalarıyla birlikte bu yetkililere yurt dışı yasağı getirildi.

Teknik Bilirkişilerin Raporu Şaşırttı:

Göçük olayının teknik incelemeleri sırasında hazırlanan ön rapor, dikkat çekici ayrıntılar içeriyor. Rapora göre, çoklu ölüm olayında vefat edenlerin bulunmaması gereken bir bölgede bulundukları tespit edildi. Olayın gece vardiyasında meydana geldiği ve vefat eden mühendislerin olayın içinde olduğu belirlendi. Ancak, raporda bu olayın yaşandığı alanın aslında beklenmeyen bir bölge olduğu ve tehlikeli olduğu vurgulandı. Bu nedenle olayda ihmali olan kişilerin bulunmadığı sonucuna varıldı.

Detaylı raporun sonuçları ise daha sonra açıklanacak. Bu gelişmelerle birlikte, Siirt'teki bakır madeni göçüğü olayıyla ilgili merakla beklenen soruşturma devam ediyor.

Kaynak: iha