İnegöl'de siyasi atmosfer, yaklaşan belediye seçimleri öncesinde gerilimli bir hal aldı. Bir muhalefet temsilcisinin, mevcut Belediye Başkanı Alper Taban ve bazı AK Parti İnegöl Belediye Meclisi adaylarına yönelik ağır suçlamaları gündeme getirdiği bir açıklama, kamuoyunun dikkatini çekti.

İYİ Parti adayı Sevda Özcan'ın iddialarına göre, Alper Taban'ın liderliğindeki belediye yönetimi; rant, usulsüzlük, adam kayırmacılık ve peşkeş çekme gibi yolsuzlukların merkezi haline geldi.

Açıklamada, Alper Taban'a ve iki AK Parti Belediye Meclisi adayına yönelik suçlamalar detaylandırıldı ve halktan gelen ihbarlar ile belgelere dayanarak yapıldığı belirtildi. “Şimdi ben açıklıyorum; bu iki şahıs şu an AK Parti İnegöl Belediye Meclis Üyesi adayıdır. Bu arkadaşlar seçildiği takdirde daha nice usulsüzlüklere imza atacağı su götürmez bir gerçektir. ” ifadeleriyle, söz konusu adayların yolsuzluk yapacağı iddia edildi.

Muhalefet temsilcisi, 31 Mart akşamı İnegöl Belediyesi'ni "40 haramilerden" teslim alacaklarını belirterek, “Bizim belediyeciliğimiz de bal tutan parmağını yalamayacak, o parmakları kıracağız!” diyerek yeni dönemde yolsuzlukla mücadele edeceklerini vurguladı. 

İnegöl’de Süper Amatör’de derbi var İnegöl’de Süper Amatör’de derbi var

Sevda Özcan'ın konuşmasının tamamı şu şekilde oldu:

“Kıymetli hemşehrilerimiz, bildiğiniz üzere İnegöl'de tek kale maç devrini bitirdik. "Dürüst Başkan" olarak tanınan Alper Taban aslında, rant, usulsüzlük, adam kayırmacılık ve peşkeş belediyeciliğinin temsilcisi olmuştur. Onlarca yolsuzluk ve usulsüzlükten sadece ikisini video çekerek sizlerle paylaşabildik. Halkımızdan da gelen onlarca ihbar ve belge mevcut. Alper Taban'a birkaç gün müsaade ettik fakat tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyen iki kişiyi milletimize açıklayamadı.

Şimdi ben açıklıyorum; bu iki şahıs şu an AK Parti İnegöl Belediye Meclis Üyesi adayıdır. Bu arkadaşlar seçildiği takdirde daha nice usulsüzlüklere imza atacağı su götürmez bir gerçektir. Biz bugün şerefli bir muhalefet olmanın gereğini yapıyoruz.

31 Mart akşamı Allah'ın izni sizlerin takdiriyle İnegöl Belediyesi'ni 40 haramilerden teslim alacağız.

Bizim belediyeciliğimiz de bal tutan parmağını yalamayacak, o parmakları kıracağız!

İnegöl sahipsiz değil, İnegöl'ün evladı, İnegöl'ün sevdası var.” 

Kaynak: Tuncay Şentürk