İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki saldırılarını sürdürürken, işgal altındaki Batı Şeria'da gerçekleştirdiği hava saldırıları sonucunda 7 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Nehre Uçan Otobüste 7 Kişi Öldü Nehre Uçan Otobüste 7 Kişi Öldü

Savaş uçakları Filistinlilerin yaşadığı evleri hedef aldı

İsrail'in Batı Şeria'ya Yönelik Hava Saldırılarında 7 Filistinli Hayatını Kaybetti

İsrail'in Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Tulkarm kentindeki bir mülteci kampına düzenlediği hava saldırısında, 4 Filistinli yaşamını yitirdi. İsrail güçleri, kampı kuşatarak birçok eve baskın düzenledi. Saldırıda yaralananlar, hızla olay yerine ulaşan sağlık ekipleri tarafından hastanelere sevk edildi. Filistin Kızılayı, mülteci kampına yardım götürmeye çalışan 2 ambulans çalışanının da İsrail saldırısı sonucu yaralandığını duyurdu.

Yerel kaynaklara göre, İsrail ordusuna ait iş makineleri, kamp içindeki yollara, marketlere ve araçlara büyük hasar verdi. Ayrıca, Nablus kentindeki Balata Mülteci Kampı yakınlarında da İsrail ordusu insansız hava aracıyla gerçekleştirdiği saldırıda 3 Filistinlinin hayatını kaybetti.

Gazze Şeridi'nde ise son 24 saat içinde meydana gelen olaylarda 163 kişinin hayatını kaybetmesiyle toplam can kaybı 7 Ekim'den bu yana 24 bin 448'e ulaştı. İşgal altındaki Batı Şeria'da ise en az 360 Filistinlinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Saldırılar sivil halk arasında endişe ve öfkeye neden olurken, uluslararası toplumdan İsrail'e yönelik tepkiler de artıyor. Filistinli yetkililer, uluslararası toplumu İsrail'in saldırılarına son verme ve bölgede barışı sağlama konusunda acil adımlar atmaya çağırıyor.

Editör: İHSAN KURAN