İstanbul ve Düzce'de, sağlık sektörünü sarsan büyük bir sahte reçete operasyonu gerçekleştirildi.

Bir eczacı kalfasının liderliğindeki suç örgütü, aralarında doktor ve eczacıların da bulunduğu geniş bir ağı kullanarak milyonluk vurgun yaptı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün titiz çalışmaları sonucu 39 şüpheli gözaltına alındı, 18'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Genç Gazete Polis Çete Suç Örgütü Operasyon (2)

5 Milyon Liralık Vurgun

Yapılan operasyonlarla, suç örgütünün 162 kişi adına sahte reçete düzenleyerek 78 farklı suçu gerçekleştirdiği ve toplamda 5 milyon liralık vurgun yaptığı belirlendi. Örgütün, sahte reçetelerle temin ettikleri ilaçları SGK'ya fatura ederek kamuyu zarara uğrattığı, kayıt dışı kalan ilaçların ise yurtdışına satıldığı ortaya çıktı.

Bursa'da Bir Operasyon Daha! 42 Kişi Gözaltına Alındı Bursa'da Bir Operasyon Daha! 42 Kişi Gözaltına Alındı

Genç Gazete Polis Çete Suç Örgütü Operasyon (1)

Operasyon öncesi yapılan detaylı incelemelerde, suç örgütünün yasadışı ilaç ticareti ağının derinliklerine inildi. Emniyet birimleri, metruk depolarda ele geçirilen ilaçların seri numaralarını kontrol ederek yasadışı faaliyetleri gün yüzüne çıkardı. Ayrıca, şüphelilerin sağlık sigortası kayıtları ve hesap hareketleri detaylıca incelendi, bu incelemelerde de adına reçete düzenlenen kişilerin çoğunun bu durumdan habersiz olduğu anlaşıldı.

Operasyonla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Suç örgütünün çökertilmesiyle, sağlık sektöründe yaşanan milyonluk vurgunun önüne geçilmiş oldu" denildi.

Genç Gazete Polis Çete Suç Örgütü Operasyon (6)

Çete üyeleri, eczanenin sistemi üzerinden sahte işlemlerle ilaçları, sözde hastalara teslim edilmiş gibi göstererek SGK'ya fatura etti. Bu ilaçlar daha sonra yurtdışına satılarak hem kamuyu zarara uğrattılar hem de yasadışı yollardan ikinci bir gelir elde ettiler.

20 Şubat'ta İstanbul ve Düzce'de eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlar sonucunda, 39 şüpheli gözaltına alındı, aralarında doktor ve eczacıların da bulunduğu 18 kişi tutuklandı. Ayrıca, olaya karışan eczanelerde yapılan aramalarda 1.7 milyon liralık yasadışı ilaç ele geçirildi.

Editör: TUNCAY ŞENTÜRK