Florida Valisi Ron DeSantis, 2024 ABD Başkanlık Seçimi'nde Cumhuriyetçi aday adaylığından çekildiğini açıkladı. Sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, DeSantis, Cumhuriyetçi seçmenlerin çoğunluğunun Donald Trump'a bir şans daha vermek istediğini belirterek, Trump lehine yarıştan çekildiğini duyurdu.

Jeomanyetik Fırtına, SpaceX'in Uyduları Üzerinde Yıkıcı Etki Yarattı Jeomanyetik Fırtına, SpaceX'in Uyduları Üzerinde Yıkıcı Etki Yarattı

Florida Valisi Ron DeSantis, 2024 ABD Başkanlık Seçimi Adaylığından Çekildi, Trump'a Destek Verdi

DeSantis'in yaptığı açıklamada, Trump'ın mevcut ABD Başkanı Joe Biden'dan üstün olduğunu vurgulayarak, "Donald Trump'la Covid-19 salgını ve Antony Fauci'yi seçmesi nedeniyle bazı anlaşmazlıklarımız oldu. Ancak, Trump'ın mevcut başkan Joe Biden'den üstün olduğu açık" ifadelerine yer verdi. DeSantis, daha önce Cumhuriyetçi adayı destekleyeceğine söz verdiğini ve bu sözünü tutacağını belirterek, başarılı olamayacağını düşündüğü için adaylıktan çekildiğini ve seçmenlerin zamanını ve kaynağını daha fazla harcamak istemediğini ekledi.

Ön seçimlerin başladığı Iowa eyaletinde Cumhuriyetçi adayların yarıştığı oyların yüzde 51'ini alarak zafer elde eden Trump, New Hampshire’da yapılacak ön seçim öncesinde gerçekleştirilen son anketlerde de önde çıktı. New Hampshire Üniversitesi anketine göre Trump’ın oyları yüzde 50’yi bulurken, en yakın rakibi Nikki Haley’in ise yüzde 39 oy alması öngörülmüştü. Ancak, Florida Valisi Ron DeSantis’in oy oranı yüzde 6'da kalarak beklenen destek seviyesine ulaşamadı.

DeSantis, özellikle Covid-19 salgını ve sağlık uzmanı Dr. Antony Fauci ile ilgili yaşanan anlaşmazlıklarına rağmen, Cumhuriyetçi seçmenlerin büyük çoğunluğunun Trump'a olan güvenini vurguladı. Adaylık yarışından çekilmesi, Trump'ın seçim kampanyasına daha fazla odaklanmasına ve parti içindeki birliği güçlendirmesine olanak tanıyabilir.

Editör: TUNCAY ŞENTÜRK