Kilosu 70 ile 300 lira arasında değişen 15 çeşit hurma, doyuruculuğu ve besleyiciliğiyle dikkat çekiyor ve Ramazan ayına özel önemiyle vatandaşların ilgisini çekiyor.

Ramazan Ayında Hurmaya  Talep Artıyor

Genç Gazete Ramazan Bereketi Geldi Hurmalar Tezgahlarda Yerini Aldı (2)

Ramazan ayı boyunca hurmaya olan talebin arttığını belirten  Erzincalı esnaf Mustafa Yetim,

Hurma her derde devadır. Şeker hastalığına da iyi gelir, her derde deva olan bir üründür. Mübarek ayın hurmasını 12 ay boyunca satıyoruz.” dedi ve ekledi: “Geleneklerimizden dolayı babalarımızdan ve dedelerimizden gördüklerimizi biz de devam ettiriyoruz. Ramazan'da sofralarda iftarı açmadan önce sofralarımızda bulunuyor”.
Genç Gazete Ramazan Ayında Sağlıklı Beslenme Için Altın Öneriler (7)

Mustafa Yetim, “Ramazanların vazgeçilmezi, sofraların bereketi hurma tezgahlara indi. Hurma fiyatları 70 liradan 300 liraya kadar çıkıyor. 70 liralık hurmanın kalitesinin düşük olduğu anlamına gelmez. 300 liralık hurmanın geldiği yer biraz uzun ve meşakkatli olduğu için fiyat biraz daha pahalı. 70 liralık hurma da daha yakın mesafeden geldiği için fiyat biraz daha düşük tutuldu. Bu ramazan geçen ramazan olduğu gibi hurma fiyatları biraz daha arttı. Ama biz kâr marjımızı azaltarak hurma fiyatlarını düşürdük. Vatandaşın alım gücü buna yetsin. Hurmaya rağbetin ilerleyen günlerde de artacağını düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

Genç Gazete Ramazan Bereketi Geldi Hurmalar Tezgahlarda Yerini Aldı (1)

Emeklilere Yeni Refah Paketi Geliyor! Emeklilere Yeni Refah Paketi Geliyor!

Hurma Fiyatları ve Kalitesi

Mustafa Yetim, tezgahlardaki hurma fiyatlarının kalitesinden ziyade geldikleri yere göre değiştiğini, uzak mesafeden gelen hurmanın maliyetinin daha fazla olduğunu söyledi. “Ramazanların vazgeçilmezi, sofraların bereketi hurma tezgahlara indi. Hurma fiyatları 70 liradan 300 liraya kadar çıkıyor. 70 liralık hurmanın kalitesinin düşük olduğu anlamına gelmez. 300 liralık hurmanın geldiği yer biraz uzun ve meşakkatli olduğu için fiyat biraz daha pahalı. 70 liralık hurma da daha yakın mesafeden geldiği için fiyat biraz daha düşük tutuldu.” dedi.

Genç Gazete Ramazan Bereketi Geldi Hurmalar Tezgahlarda Yerini Aldı (3)

Vatandaşın alım gücünü düşünerek hurma fiyatlarını düşürdüklerini belirten Yetim, hurmaya olan rağbetin ilerleyen günlerde de artacağını düşündüklerini ifade etti.

Erzincan'da Ramazan ayının başlamasıyla birlikte hurmaların tezgahları süslemesi, geleneksel lezzetlerin ve bereketin devam ettiğini gösteriyor.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR