İstanbul Bahçelievler'de, polisin 'dur' ihtarına uymayan plakasız bir aracın peşine düşmesiyle başlayan kovalamacada, şüpheliler araçtan atlayarak kaçarken, araçtan uzun namlulu silahlar çıktı.

Gece yarısı nefes kesen kovalamaca

Bahçelievler'de devriye gezen polis ekipleri, plakasız bir aracı fark etti. Araç, polisin tüm dur ihtarlarına rağmen kaçmaya devam etti.

Genç Gazete  Polisten Kaçan Plakasız Araçtan Uzun Namlulu Silahlar Çıktı (4)

Kovalamaca, aracın 29 Ekim Caddesi'nde bir kasis nedeniyle arıza yaparak yavaşlamasıyla yeni bir evreye girdi. Şüpheliler, yavaşlayan araçtan atlayarak yaya olarak kaçmaya başladı. El freni çekilmeyen araç ise içi boş halde hareket etmeye devam etti. Polis ekipleri, hareket halindeki aracı güvenlik için durdurmak amacıyla önünü kesti.

Şanlıurfa'da fuhuş operasyonunda 6 tutuklama Şanlıurfa'da fuhuş operasyonunda 6 tutuklama

Genç Gazete  Polisten Kaçan Plakasız Araçtan Uzun Namlulu Silahlar Çıktı (3)

Olay yerinde terk edilen araç incelendiğinde, bagajda bir plaka bulundu. Ancak, bu plakanın araca ait olmadığı ve aracın çalıntı olduğu ortaya çıktı. Araçtan ayrıca, AK-47 ve Akrep modeli olmak üzere iki adet uzun namlulu silah ile mühimmat çıktı.

Yapılan sorgulamalarda bagajdan çıkan 34 GHY 612 plakanın araca ait olmadığı, aracın ise çalıntı olduğu ve 10 Şubattan bu yana arandığı öğrenildi.
Genç Gazete  Polisten Kaçan Plakasız Araçtan Uzun Namlulu Silahlar Çıktı (1)
Yaya olarak kaçmaya çalışan şüphelilerden biri kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Diğer şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Polis, olayla ilgili geniş çaplı bir inceleme başlattı.

Editör: Özkan Duran