Elazığ'ın Müslüm Gürses'ine Benzeyen Baki Çiçek: Unutulmaz Bir Hatıra

Elazığ'da doğup büyüyen ve Müslüm Gürses'e olan fiziksel benzerliği ile dikkat çeken Baki Çiçek, 1983 yılında İstanbul'a giderek kahvehanelerde ve düğün salonlarında çalışmaya başladı.

Çiçek'in hayatı, 1996 yılında Müslüm Gürses ile yollarının kesişmesiyle bir dönüm noktası yaşadı. Gürses ile zaman zaman sahne almanın yanı sıra bir çay firmasının reklamında da birlikte rol aldılar.

Genç Gazete Onu Gören Müslüm Gürses Ölmedi Mi Diye Şaşırıyor! (7)

Unutulmaz Bir Dostluk

Müslüm Gürses'in 2013 yılında vefat etmesi, Baki Çiçek'i derinden etkiledi. Çiçek, Gürses ile olan dostluğunu ve birlikte geçirdikleri zamanı şu sözlerle anlatıyor:

"Hep beraberdik, sadece yatağımız ayrıydı. O gitti yetim kaldık."
Genç Gazete Onu Gören Müslüm Gürses Ölmedi Mi Diye Şaşırıyor! (6)

Çiçek, "Bilindiği üzere Baba’nın (Müslüm Gürses) ölüm yıl dönümü. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Ben de gittiğim her yerde ona benzetiyorlar. İnsanların güzel yanaşması, sevmesi bana gurur veriyor. Tekrardan Allah rahmet eylesin, Türkiye’nin başı sağ olsun diyoruz. Büyük bir üstadı kaybettik, yerini kimse dolduramaz. Beraber reklam filmimiz var. Hep beraberdik, sadece yatağımız ayrıydı. O gitti bir yetim kaldık” dedi.

Gürses'in ölüm yıl dönümünde Elazığ sokaklarında dolaşan Çiçek, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşıyor ve bu durum ona gurur veriyor.

Bu Hafta Vizyonda Ne Var? İşte Vizyon Filmleri! Bu Hafta Vizyonda Ne Var? İşte Vizyon Filmleri!

Genç Gazete Onu Gören Müslüm Gürses Ölmedi Mi Diye Şaşırıyor! (4)

Bir Hatıranın Peşinde

Baki Çiçek, Müslüm Gürses'e olan benzerliği ve birlikte geçirdikleri zamanın anıları ile yaşamaya devam ediyor. Gürses'in mirası, Çiçek'in anlatımlarıyla Elazığ'dan tüm Türkiye'ye yayılarak unutulmaz bir sanatçının hatırasını yaşatıyor.

Genç Gazete Onu Gören Müslüm Gürses Ölmedi Mi Diye Şaşırıyor! (3)

Müslüm Gürses'in vefatının üzerinden geçen 11 yıla rağmen, Baki Çiçek'in hikayesi ve anıları, arabesk müziğin efsanesinin unutulmazlığını bir kez daha kanıtlıyor.

Genç Gazete Onu Gören Müslüm Gürses Ölmedi Mi Diye Şaşırıyor! (1)-1

Editör: AYHAN BAYRAKTAR