Akıllı telefon dünyasının önemli firmalarından birisi olan OnePlus imzalı yeni amiral gemisi OnePlus 12, bugün iyi haberler ile gündemde değil.

OnePlus 11’den çok da farklı olmayan tasarımı ve hazırlanan üç farklı renk seçeneğiyle kısa süre önce görücüye çıkarılan yukarıdaki galeride görebileceğiniz amiral gemisi akıllı telefon modeli OnePlus 12, Çin’de dağıtıma çıkarıldı ancak cihazı alan ilk kişiler gördüklerinden hiç hoşlanmadı.

One Plus12

Çünkü çok sayıda telefonda ciddi üretim sorunları yer alıyordu, hatta bir telefonda ölü böcek dahi bulundu. Bazı telefonların gövdesinde normalde olmaması gereken geniş boşluklar görüldü, bazı kullanıcıların karşısına ise gövde dışına taşan yapışkanlar çıktı.

Açıkça yapılan ilk parti üretimin kalite-kontrol sürecini iyi yönetemeyen OnePlus, konuda resmi bir açıklama yapmadı ancak yüksek ihtimalle bu sorunu yeni üretimlerde çözecektir. Bir Xiaomi yetkilisine göreyse bu tarz kalite-kontrol sorunları son dönemde Çin akıllı telefon sektöründe artmaya başladı. 

Teknik olarak hatırlamak adına modeldeki 6,82 inç boyutundaki yeni nesil LTPO temelli (1-120 Hz arası dinamik yenileme hızı ) 2K OLED ekran, tam 4.500 nit parlaklığa çıkabiliyor. Mobil taraf için rekor kıran bu değer gerçekten inanılmaz görünüyor ancak bunun özel içeriklerde anlık olarak ulaşılan maksimum parlaklık (Sürekli 1.600 nit) olduğunu unutmamak gerekiyor. OnePlus dünyasındaki en büyük bataryaya (100W hızlı şarj üzerinden 5.400 mAh) sahip olan ve 50W gücünde kablosuz şarj (10W ters kablosuz) sunan telefon, kablo ile bağlantıda 25 dakikada, kablosuz tarafta ise 55 dakikada tamamen doldurulabiliyor.

One Plus12 2

Gücünü Snapdragon 8 Gen 3 işlemciden alan telefon, en üstte 16 GB LPDDR5X RAM ile 1 TB UFS 4.0 depolama ile elde edilebiliyor. Sony IMX615 sensörlü 32 megapiksellik bir ekran deliğine konumlandırılan selfie kamerasına sahip olan model, arkasında spesifik olarak Sony LYTIA LYT-808 sensörlü 50 megapiksel geniş açı + Sony IMX581 sensörlü 48 megapiksel ultra geniş açı + OmniVision OV64B sensörlü 64 megapiksel periskop telefoto kameraları bir araya getiriyor.

Periskop yapılı telefoto kamerası ile kayıpsız seviyede 6x’e kadar yüksek yakınlaştırma getiren ürün, parmak izi sensörünü ekrana entegre ediyor. 

Samsung, Akıllı Telefon Satışlarında Apple'ı Geride Bıraktı! Samsung, Akıllı Telefon Satışlarında Apple'ı Geride Bıraktı!

One Plus12 4

Editör: Umut Gökdaş