Müslim Serbest'in köşe yazısı

   TFF 2.Lig Beyaz Grupta yer alan temsilcimiz İnegölspor, 2022-2023 sezonunun 38. ve son haftasında kendi evinde karşılaştığı Tarsus İdman Yurdu'nu 4-0 yenerek 47 puana ulaştı ve ligi 11.sırada tamamladı.

    Temsilcimiz İnegölspor'un  matematiksel olarak da olsa küme düşme tehlikesi vardı. Fakat temsilcimiz, küme düşmesi haftalar öncesinden kesinleşen, U-19 takımındaki genç oyuncularıyla mücadele etmek zorunda kalan, içeride dışarıda rakiplerinden fark yiyen Tarsus İdman Yurdu ile karşılaşacak olmasının avantajıyla alınacak galibiyetle diğer maçlardaki skorlara bakılmaksızın ligde kalmış olacaktı.

    Rakip Tarsus İdman Yurdu ise sezonun ilk devresinde topladığı 20 puanla 14.sırada yer alırken, yaşadığı maddi sıkıntılardan dolayı sezonun ikinci devresinde sadece 1 puan alabilmişti. Sezonun da bir an önce bitmesini isteyen bir durumu vardı.

    İnegöl İlçe Stadında oynanan maçın ilk yarısına hızlı başlayan temsilcimiz İnegölspor daha 37.saniyede Yasin Palaz ile yakaladığı pozisyondan yararlanamadı. Maçta aldığım notlara bakarsak oyuncularımız gole kadar böyle 10 pozisyonu daha gole çeviremedi. Nihayet beklenen gol 36.dakikada geldi. Bu dakikada Furkan Özyapı ceza sahası içinde kendisine atılan topu alıp düzeltti ve Ömer Faruk Ermeç'e aktardı. Ömer Faruk Ermeç de hiç bekletmeden topu ağlarla buluşturarak temsilcimiz İnegölspor'u 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Başka gol olmayınca ilk yarı 1-0 İnegölspor'un üstünlüğü ile tamamlandı.

    Maçın ikinci yarısında 47.dakikada temsilcimizin 2.golü geldi. Bu dakikada Yasin Palaz topu içeriye katetmekte olan Metincan Cici'ye aktardı. Metincan Cici'nin ortasında Ömer Faruk Ermeç kafayla topu ağlara gönderdi. 60.dakikada, bir duran top organizasyonunda topu önünde bulan Uğur Utlu'nun sağ kanattan ortasına Erman Bulucu iyi yükselerek topu ağlara gönderdi ve temsilcimizin 3.golünü kaydetti. 65 dakikada ise ceza sahası içine ortalanan topu Ömer Faruk Ermeç kafayla müsait durumdaki arkadaşı Hakan Demirci'ye aktardı. Hakan Demirci de düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturarak temsilcimizin 4.golünü kaydetti. Geride kalan sürede başka gol olmayınca müsabaka da temsilcimizin 4-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

   Evet, temsilcimiz bu galibiyetle birlikte 2022-2023 sezonunu 47 puanla 11.sırada tamamlamış oldu. Önemli olan neydi? Önemli olan, önce bu maçın kazanılmasıydı. Önemli olan, alınacak bu galibiyetle kümede kalabilmekti. Önemli olan, Kani Ademoğlu başkanlığındaki yönetim kurulunun gemiyi sağ salim kıyıya yanaştırmasıydı. Bunların hepsi de gerçekleşti. Bundan dolayı öncelikle yönetim kurulu, teknik heyet, futbolcular ve içeride dışarıda takımını yalnız bırakmayan fedakar taraftarlarımızı ayrı ayrı kutluyorum.

    Tabii ki bu sezon hiç de kolay geçmedi. Kimsenin arzulamadığı olay ve durumlarla karşılaştık. Sezonun ilk devresinde 15 puan toplayabilmiştik. Sezonun ikinci devresine 16 yeni transferle başlandı. Sezon boyunca 3 teknik direktör değişti. İki kalecimiz de birden yasa dışı bahis ve şike oyunlarına karışarak takımımıza puan kaybettirdi. Tesislerde gece yarısı yaşanan kavgalar, kadro dışı bırakılan futbolcular, gereksiz görülen kartlar...Bütün bunlar tabii ki herkesi olumsuz etkiledi. Neyse ki herşey bu maçla birlikte bitmiş oldu.

   Şimdi önümüzde yönetim kurulunun aldığı kararla olağanüstü kongre var. Kongre üyeleri burada eleştirilerini yapabilir, beklentiletini de belirtebilirler. İlki 27 Mayıs 2023 Cumartesi günü saat 19.00'da yapılacak. Çoğunluk sağlanamazsa  ikincisi de 03 Haziran 2023 Cumartesi günü saat 19.00'da yapılacak. Henüz kimse resmi bir açıklama yapıp İnegölspor yönetimine talip olmuş değil. Fakat liste hazırlığı içinde olan isimler olduğu konuşuluyor. Mevcut yönetim de talip çıkmazsa devam edebilir gibi görünüyor. Gelecek yeni yönetimin işi elbette kolay değil. Şu anda İnegölspor'un 8-10 milyon kadar borcu olduğu duyumları var. Genel giderler, futbolcularla yeniden oturup anlaşmalar yapılması, yeni transferler nereden baksanız en iyimser rakamla 30-40 milyonluk bir bütçeye ihtiyaç duyulacak. Çünkü bu sezon grubumuzda Şanlıurfaspor'un 60, Çorum FK'nın 80; diğer gruptaki Kocaelispor'un 200 milyon gibi bütçe oluşturdukları biliniyor. Eğer başarı isteniyorsa bu rakamları bulmak gerekecek. Aksi takdirde İnegölspor'un bir maceraya sürüklenmesini kimse istemeyecektir.

   Bu arada grubumuzda şampiyon olan Çorum FK'yı tebrik ediyor, Şanlıurfaspor, Esenler Erokspor, Amed Sportif Faaliyetler, Anagold 24Erzincanspor ve Ankaraspor'a play-off müsabakalarında; küme düşen Batman Petrol Spor A.Ş., Tarsus İdman Yurdu, Bayburt Özel İdare Spor ve Sivas Belediyespor'a da TFF 3.Ligde başarılar diliyorum.

   Kongre sonrası köşe yazımda buluşmak dileklerimle...