İlkokul başta olmak üzere, ortaokul ve lise öğrencilerini 1. dönem sona ermesinden sonra dokuz gün devam edecek tatil bekliyor. 

Okullarda dokuz günlük tatil ne zaman başlıyor?

Dönem arasında dinlenme fırsatını yakalayacak olan öğrenciler okulların kapanış tarihine şimdiden odaklandı. 

Okullarda dokuz günlük tatil ne zaman başlıyor?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından ara tatillerle alakalı önemli değerlendirmeler yapmış ve velilerden talep gelmesi durumunda önümüzdeki yıl değerlendirmeye alınabileceğini söylemişti. 

Okullarda dokuz günlük tatil ne zaman başlıyor?

2023-2024 eğitim öğretim yılında ara tatiller uygulanmaya devam etmesiyle birlikte. İkinci dönem ara tatili Nisan ayında uygulanacak olup, Bu tatil döneminde öğretmenler mesleki çalışmalarını gerçekleştirmiş olacak. 

Okullarda dokuz günlük tatil ne zaman başlıyor? Okullar ne zaman kapanacak?

Okullarda bu dönem toplam 4 tatil ile öğrencileri bekleyecek. Birinci ve ikinci dönem öğrenciler ara tatil yapma fırsatı yakalamış olacak. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ara tatiller hakkında yapmış olduğu açıklamada ara tatillerin kaldırılmasına dair bir durumun olmadığını ve bu yıl uygulanacağını dile getirdi. 

Bakan Tekin açıklamasının devamında öğrenci, öğretmen ve velilerden talep gelmesi durumunda değerlendirme yapılabileceğini bir kez daha dile getirdi. Ara tatil tartışmalarına son nokta koyulurken öğrenciler tatil tarihlerini şimdiden araştırmaya başladı. İlk ara tatil Kasım ayında ikinci dönem uygulanacak ara tatil Nisan ayında yapılacak. Ara tatillerde öğrencilere karne verilmiyor. Yarıyıl ve yaz ile birlikte tatili öncesinde öğrencilere karne dağıtımı yapılmış olacak. 

İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Zengin'den Emekliliğe Ayrılan Hüseyin Avni Okumuş'a Ziyaret İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Zengin'den Emekliliğe Ayrılan Hüseyin Avni Okumuş'a Ziyaret

OKULLARDA 9 GÜNLÜK TATİL NE ZAMAN?

Okullarda birinci dönem ara tatili için geri sayım başlarken. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin bu yıl ara tatilin uygulanmaya devam edeceğini söyledi.

Birinci ara tatil 10 Kasım cuma günü okulların kapanmasıyla birlikte başlamış olacak. Cumartesi ve Pazar günleri takvime dahil olan İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri toplam 9 gün tatil olacak.

Ara tatil dönüşüyle birinci dönem 20 Kasım Pazartesi günü kaldığı yerden devam etmiş olacak.

BAKAN TEKİN ARA TATİL İLE TARTIŞMALARINA SON NOKTAYI KOYDU

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yapmış olduğu açıklamayla ara tatilin kaldırılmasıyla birlikte tartışmalarına son noktayı koydu. Sosyal medyada ve bazı platformlarda ara tatillerin kaldırılacağına dair çıkan iddialara yalanlama geldi.

Ara tatillerin kaldırılmasının gündemde olmadığını bir kez daha söyleyen Yusuf Tekin açıklamasının devamında veli, öğrenci ve öğretmenlerden talep gelmesi durumunda değerlendirme yapılabileceğini söyledi.

KİŞİSEL KANAATİM BÖLGESEL OLARAK UYGULANABİLİR

Milli Eğitim Bakanlığının Genel Müdürlüğünün bünyesine İzleme Değerlendirme Daire Başkanlığı olduğuna dikkat çeken Tekin, atılan her adımın Daire Başkanlığı tarafından yakından takip edildiğini “Bu yıl ara tatilden sonra rapor oluşturulur. Bakarız biz durumlara, öğrenciler, veliler, öğretmenler mutlu ise biz de devam ederiz şayet. Eleştiri, eğitim süreciyle alakalı bir problem varsa da ona göre bir çözüm buluruz.“

Ara tatiller Türkiye çapında değil sadece bölgesel olarak uygulanabileceğini, şu an gündemimizde ara tatillerle alakalı herhangi bir şey yok.

ARA TATİLDE ÖĞRETMENLER YÜZ YÜZE SEMİNERLERE KATILACAK

Milli Eğitim Bakanlığı olarak okullara Mesleki Çalışma Dönemi konulu yazı göndererek öğretmen seminerleri takvimini duyurdu.

Gönderilen yazıda her derece ve türdeki eğitim kurumlarında görev yapan yönetici ve öğretmenlerin seminer tarihlerinde görevli oldukları okulda olması gerektiği bir kez daha hatırlatıldı.

2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk öğretmen seminerleri okul ortamında yüz yüze olarak gerçekleştirilecek olup, Okullarda fiziki olarak yapılacak seminerlere öğretmenler ile birlikte idarecilerde katılacak.

2024 YILI İÇİN TATİL TARİHLER BELLİ OLDU MU?

Öğrenciler resmi ve  dini günlerde okula gitmiyor. Ramazan Bayramıyla ve Kurban Bayramı’nın yanı sıra 1 Ocak, 23 Nisan, 1 Mayıs, 19 Mayıs, 15 Temmuz, 30 Ağustos ve 29 Ekim resmi tatil olarak kutlanacak olup, Okulların açık olduğu tarihe denk gelen resmi tatil günlerinde ise İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri o günler okula gitmeyecek.

Yılbaşı: 1 Ocak 2024 Pazartesi

Ramazan Bayramı Arefe (Öğleden Sonra): 9 Nisan 2024 Salı

Ramazan Bayramı 1. Gün: 10 Nisan 2024 Çarşamba

Ramazan Bayramı 2. Gün: 11 Nisan 2024 Perşembe

Ramazan Bayramı 3. Gün: 12 Nisan 2024 Cuma

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ise: 23 Nisan Salı

Emek ve Dayanışma Günü: 1 Mayıs Çarşamba

Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ise: 19 Mayıs Pazar

Kurban Bayramı Arefe (Öğleden Sonra): 15 Haziran 2024 Cumartesi

Kurban Bayramı 1. Gün: 16 Haziran 2024 Pazar

Kurban Bayramı 2. Gün: 17 Haziran 2024 Pazartesi

Kurban Bayramı 3. Gün: 18 Haziran 2024 Salı

Kurban Bayramı 4. Gün: 19 Haziran 2024 Çarşamba

Demokrasi Bayramı: 15 Temmuz Pazartesi

Zafer Bayramı: 30 Ağustos Cuma

Cumhuriyet Bayramı: 29 Ekim Salı

Editör: İHSAN KURAN