Ankara'dan gelen son dakika bilgilerine göre, Milli Eğitim Bakanlığı, Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı'nın çevrim içi gerçekleştirileceğini açıkladı. Bu önemli sınav, 19 Kasım Pazar günü 10.00 ile 13.00 saatleri arasında, Türkiye saatine göre yurt içi ve yurt dışında online olarak yapılacak.

Önemli Tarihler ve Başvuru Detayları

Sınav Başvuru Süreci

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı Uygulama Kılavuzu güncellenerek Bakanlığın internet sitesinde yayımlandı. Buna göre sınavın 25 Eylül'den başlayan başvuru süreci, 4 Ekim'de saat 23.59'da tamamlanacak.

meb eğitim okul (3)

Sınav Formatı ve Süresi

Adaylara beşer seçenekli toplam 100 soru yönlendirilecek ve sınav süresi olarak 135 dakika belirlendi.

İnegöl Nene Hatun MTA Lisesinden yıl sonu sergisi İnegöl Nene Hatun MTA Lisesinden yıl sonu sergisi

Engelli Adaylar İçin Özel Tedbirler

Sınavın çevrim içi formatı ve tedbir uygulanacak engel türlerinin yeniden belirlenmesi nedeniyle, sınav tedbir hizmetinden yararlanmak isteyen engelli adayların 11-16 Ekim tarihleri arasında resmi başvuru sitesinden yeniden talepte bulunmaları gerekmektedir.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den Belediyelere 'Su' Tepkisi

Sonuçların İlanı

Öğretmenlik Kariyer Basamakları sınavına ait soru ve cevap anahtarları 20 Kasım'da Bakanlık'ın resmi internet sitesinde yayımlanacak. Sınav sonuçları ise 24 Kasım'dan itibaren aynı adreste ilan edilecektir.

Öğretmenlerin kariyerlerinde önemli bir adım olan bu sınavın detayları ve sonuçları hakkında daha fazla bilgi için Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR