Peki bu karar, öğretmenlerin tatil planlarını nasıl etkiledi?

Okullar Ne Zaman Kapanacak, Yaz Tatili Ne Zaman Başlayacak? Okullar Ne Zaman Kapanacak, Yaz Tatili Ne Zaman Başlayacak?

MEB'in Beklenmedik Kararı

Daha önce online olarak gerçekleştirilen mesleki çalışmaların bu sene yüz yüze yapılacağını duyuran Milli Eğitim Bakanlığı, birçok öğretmeni mağdur etti. Özellikle tatil planı yapan ve bilet alan öğretmenler, bu karardan oldukça rahatsız.

Bakanlıktan Resmi Açıklama

Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı resmi yazı ile karar kesinleşti.

"13-17 Kasım 2023 Mesleki Çalışma Dönemi" konulu resmi yazıda Öğretmenlerin Mesleki Çalışmalarının 13-17 Kasım 2023 tarihleri arasında görev yaptıkları okullarda yapılacağı bildirildi.

okul_açılışı_[1]

Öğretmenlerden Büyük Tepki

Online olarak yapılmasını bekleyen birçok öğretmen, bu değişiklikle şoke oldu. Yaptıkları tatil planlarının bozulmasının yanı sıra, kreşlerin de tatil olması nedeniyle çocuklarını bırakacak yer bulamama endişesi yaşanıyor.

Çözüm Arayışı ve Talepler

Yaklaşık 1.2 milyon öğretmen, bakanlığın bu kararı geri çekmesini talep ediyor. Özellikle çocuklarını okula götürmek zorunda kalacak olan öğretmenler, bu duruma büyük tepki gösteriyor.

Öğretmenler, bakanlığın bu kararını en kısa süre içerisinde gözden geçirmesini ve mağduriyetlerinin giderilmesini umuyor.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR