Sivas-İstanbul seferleri 4 Mayıs'ta başlıyor Sivas-İstanbul seferleri 4 Mayıs'ta başlıyor

Ankara, 22 Ocak 2024 - Milli Eğitim Bakanlığı, 18 Ocak'ta gerçekleştirilen "Öğretmenlerin Mazerete Bağlı Yer Değiştirme" işlemleri sonrasında, yer değiştirme işlemi gerçekleşmeyen öğretmenlere yeni bir hak tanıdı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, onaylı ön başvurusu bulunan ancak atama işlemi gerçekleşmeyen öğretmenlere, aile birliği mazeretine bağlı olarak ek yer değiştirme hakkı verildi. Başvurular 24-27 Ocak tarihleri arasında alınacak.

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerin Ek Yer Değiştirme Hakkı Tanıdı

Bakanlık, öğretmenlerin aile birliğini sağlamak amacıyla bu adımı attığını belirtti. Aile, toplum ve nesillerin inşasında önemli bir role sahip olduğunu vurgulayan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Öğretmenlerimizin taleplerini dikkate alarak, norm fazlalığı oluşturmayacak şekilde yeni bir değerlendirme yaptık. Aile, toplumumuzun çekirdeği; milletimizi var ederek kenetleyen en kıymetli ögedir." dedi.

Başvurular ve Değerlendirme Süreci

  • Başvuru Tarihleri: 24-27 Ocak 2024
  • Başvuru Şartları: Onaylı ön başvurusu bulunan ve atama işlemi gerçekleşmeyen öğretmenler
  • Değerlendirme Kriterleri: Aile birliği ön başvurusu olan öğretmenlerin görev yaptığı ilde veya duyuru ekinde yer alan 23 ilde birindeki tercihler dikkate alınacak.
  • Atama Kriterleri: İllerin norm kadro durumu dikkate alınacak ve norm fazlalığı oluşumuna izin verilmeyecek.

Bakanlık, öğretmenlerin aile birliklerinin sağlanması için her türlü imkanı seferber ettiğini ve bu yönde çalışmalarını sürdüreceğini belirtti. Başvuruların ardından yapılacak atamalar, aile birliğinin sağlanabilmesi adına öğretmenlerin tercih ettiği illerdeki ihtiyaç olan eğitim kurumlarına yönlendirilecek.

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tarafından sağlanan bilgilere göre haber hazırlanmıştır.

Editör: TUNCAY ŞENTÜRK