Müslim Serbest'in köşe yazısı

TFF 2.Lig Beyaz Grupta yer alan temsilcimiz İnegölspor, 2022-2023 sezonunun 34.haftasında kendi evinde karşılaştığı Sivas Belediyespor'u 4-1 yenerek ligde kalma umutlarını kalan 4 maça bırakmış oldu.

   Hafta içinde oynanan 33.hafta maçlarında deplasmanda üstelik ilk devre sonlarında 10 kişi kalan Çorum FK 'ya şanssız bir şekilde 2-0 yenilen temsilcimiz İnegölspor, Batman Petrol Spor A.Ş.'nin kendi evinde Anagold 24Erzincanspor 'a aynı skorla 2-0 yenilmesiyle teselli bulmuş, 34.haftada kendi evinde ligden haftalar önce düşen Sivas Belediyespor'u hatta averajı düzeltme adına farklı bir skorla yenmenin, bununla beraber Batman Petrol Spor A.Ş. 'nin de deplasmanda Düzce Cam Düzcespor'a yenilerek ateş hattından kurtulmanın hesabını yapıyordu.

   Rakip Sivas Belediyespor ise küme düşmesi kesinleştiğinden ve kadro kurmada da zorluklar yaşadığından şehrimize ancak 11 asil ve 3 yedek oyuncu ile gelebilmiş, kaybedecek birşeyin olmadığı anlayışıyla misafir olduğu ligi artık tamamlamak istiyordu.

   İnegöl İlçe Stadında oynanan maça Sivas Belediyespor'un vuruşu ile başlandı. Taraftarının da müthiş desteğini alan temsilcimiz İnegölspor maça hızlı başladı.İlk 10 dakika içerisinde Metincan Cici, Bahadır Taşdelen, Gökhan Meral, Yasin Palaz ve Niyazi Batuhan Salman ile yakalanan pozisyonlar hoyratça harcandı.Bu arada rakip Ozan Kılıçoğlu, Burak Özdemir ve Emirhan Subaş ile yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi. 17.dakikada Yılmaz Özeren tıpkı Çorum FK maçında olduğu gibi yaklaşık 25 metreden kaleye sert bir şut çekti, bu sefer kaleci Ahmet Sabri Fener son anda gole izin vermedi. Beklenen gol ancak 21.dakikada gelebildi.  Bu dakikada Ömer Faruk Ermeç'in ceza sahası içine indirdiği topu Bahadır Taşdelen daha müsait durumdaki arkadaşı Metincan Cici 'ye verdi. Bu oyuncu da düzgün bir vuruşla temsilcimizi 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Golden sonra Niyazi Batuhan Salman, Yasin Palaz ve Ömer Faruk Ermeç ile yakalanan pozisyonlar yine hoyratça harcandı. 35.dakijada temsilcimizin ikinci golü geldi. Bu dakikada Ömer Faruk Ermeç topu müsait durumdaki arkadaşı Bahadır 'e verdi. Bu oyuncu da düzgün bir vuruşla temsilcimizi 2-0 öne geçiren golü kaydetti. Bu golden sonra da Bahadır Taşdelen ve Ömer Faruk Ermeç ile yakalanan net pozisyonlar değerlendirilemedi ve ilk yarı temsilcimizin 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.

   Maçın ikinci yarısında fark arayan temsilcimiz Metincan Cici'yle bulduğu iki pozisyondan da yararlanamadı. 57.dakikada rakip Sivas Belediyespor Mutlu Aksu Doğan ile bir gol buldu ve durum 2-1'e geldi. Teknik heyet maçın 61.dakikasında Uğur Utlu-Furkan Özyapı ve Ömer Faruk Ermeç-Ersel Aslıyüksek değişikliğine gitti. 68.dakikada Ersel Aslıyüksek topu müsait durumdaki arkadaşı Metincan Cici'ye verdi. O da düzgün bir vuruşla durumu 3-1'e getiren golü kaydetti. Bu golden sonra da Niyazi Batuhan Salman, Hamza Özdemir ve Ali Akkuş ile yakalanan pozisyonlardan yine yararlanılamadı. 89.dakikada Metincan Cici skoru tayin eden golü attı ve maç da temsilcimiz İnegölspor'un 4-1 üstünlüğü ile tamamlandı.

   Evet, artık final niteliğindeki maçları oynayan temsilcimiz İnegölspor, kendi evindeki maçların birinden daha galip ayrılmasını bildi. Bu galibiyet 4-1 değil de 10-1 olabilirdi. İleri uçtaki oyuncularımızın hem sakin kalmaları sağlanmalı hem de  birbirleriyle yardımlaşma konusundaki eksiklikleri giderilmelidir.

   Bu galibiyete sevindik fakat düşme korkusu yaşayan takımlardan Batman Petrol Spor A.Ş. ve Eşin Group Nazilli Belediyespor'un deplasmanda hem de play- off mücadelesi veren güçlü takımlara karşı galip gelmeleri sevincimizi kursağımızda bıraktı. Gerçekten Düzce Cam Düzcespor ile  Kuzey Marmara A.Ş. Arnavutköy Belediye Gençlik ve Spor takımlarına neler oluyor? Her ikisi de aynı skorla kendi evlerinde yukarıda belirttiğim düşme korkusu yaşayan takımlara yeniliyorlar. Ayrıca Hes İlaç Afyonspor'a da neler oluyor ki son 4 haftadır yeniliyor? Bu demektir ki kaderimizi kendimiz belirleyeceğiz. Onun için kalan 4 maçı da kazanıp rakiplerin puan kaybını beklememiz gerekecek. Rakipler illa ki puan kaybedeceklerdir. Çünkü onların da çok zor maçları var. Kümede kalma puan barajının 45-47  arasında olacağı ön görülüyor. Evimizde oynayacağımız 2 maçın dışında deplasmanda oynayacağımız 2 maçtan en az birinin kazanılması halinde mutlu sona ulaşacağımızı ümit ediyorum.

   Önümüzdeki hafta pazar günü deplasmanda oynayacağımız Amed Sportif Faaliyetler maçında İnegölsporumuza başarılar diliyorum.