Müslim Serbest'in köşe yazısı

TFF 2.Lig Beyaz Grupta yer alan temsilcimiz İnegölspor, 2022-2023 sezonunun 32. haftasında kendi evinde oynadığı kritik maçta kendisi gibi kümede kalma mücadelesi veren Batman Petrol Spor A.Ş. 'yi 1-0 yenerek kümede kalma ümitlerini de arttırmış oldu.

    Geçtiğimiz hafta deplasmanda Hes İlaç Afyonspor'u yenerek hayata dönüş yapan temsilcimiz İnegölspor, bu hafta kendisine en yakın takımlardan biri olan Batman Petrol Spor A.Ş.'yi yenerek hem rakibini puan olarak yakalamak hem de ligde tutunmak istiyordu.

   Rakip Batman Petrol Spor A.Ş. ise bir iş insanının tüm maçlarda beraberlik için 100 bin, galibiyet için 200 bin, İnegölspor maçı için ise özel olarak 400 bin TL prim vereceğini açıklaması üzerine temsilcimizden puan veya puanlar almanın hesaplarını yaparak ilçeye gelmişti.

    İnegöl İlçe Stadında güzel bir havada ve zeminde oynanan maçın ilk yarısına rakip Batman Petrol Spor A.Ş.'nin vuruşu ile başlandı. 16.dakikada Niyazi Batuhan Salman'ın falsolu vuruşunda top yan direk dibinden geri geldi. 32.dakikada Uğur Utlu'nun ortasında Yılmaz Özeren kafa vuruşunu iyi yapamadı ve top üstten avuta gitti. 36.dakikada ise Sefa Durmuş ceza sahası dışından vuruşunu yaptı fakat top kaleci Cihan Şentürk'te kaldı.

Rakip Batman Petrol Spor A.Ş.'nin bu maça beraberlik için çıktığı her halinden belli oluyordu. Çünkü kalemize pek gelmiyor, taç ve serbest atışlarda da oyuncular sürekli olarak zaman geçiriyorlardı. Maçın ilk yarısı 0-0 berabere tamamlandı.

    Maçın ikinci yarısına temsilcimiz Sefa Durmuş'un yerine Metincan Cici, Ali Akkuş'un yerine de Furkan Özyapı ile başladı. Özellikle bu iki oyuncunun oyuna girmesiyle birlikte ilk yarıya oranla daha tempolu bir mücadele sergileyen temsilcimiz rakip alanda daha fazla görünmeye başladı. 69.dakikada Yılmaz Özeren'in yerine Ersel Aslıyüksek'in oyuna girmesiyle birlikte Alperen Pak forvet arkası, Ersel Aslıyüksek de forvet mevkiinde oynamaya başladı.

 Maçın 81. dakikasında temsilcimiz İnegölspor'un galibiyet golü geldi. Bu dakikada gelişen bir  atakta Metincan Cici'nin pasında topla buluşan Ersel Aslıyüksek düzgün bir vuruşla temsilcimize hayat veren golü atan isim oldu. Kalan dakikalarda rakip Batman Petrol Spor A.Ş. oyuncuları nedense zaman geçirmeyi bırakıp ataklar geliştirmeye başladı, fakat bu ataklardan  bir sonuç alamadı. Maç da temsilcimiz İnegölspor'un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

    Evet, evimizde bir galibiyet daha almış olduk. Hem de çok önemli bir galibiyet. Temsilcimiz 1 gol atarak altın değerinde 3 puanla sahadan ayrılarak ligde kalma yolunda büyük bir adım atmış oldu. Bu galibiyetle birlikte puanımızı 35'e çıkararak rakip Batman Petrol Spor A.Ş. ile de puanları eşitlemiş olduk.

   Şimdi bundan sonra ne olur? Puan cetveline baktığımızda, Bursaspor 40 puanla 11'inci, Menemen FK 39 puanla 12'nci, Eşin Group Nazilli Belediyespor 39 puanla 13'üncü, Isparta 32 Spor 39 puanla 14'üncü ve Batman Petrol Spor A.Ş. 35 puanla 15'inci, temsilcimiz İnegölspor da yine 35 puanla 16'ncı sırada bulunuyor. Batman Petrol Spor A.Ş. karşısında gol averajımız iyi olmadığı için 2 farklı galip gelebilseydik ikili averajda avantaj sağlamış olacaktık.

Olsun buna da şükür. Çünkü olası bir puan kaybı bizi felakete sürükleyebilirdi. Bizim artık bu takımlarla maçımız kalmadı. Bunun yanında onların hem birbirleriyle hem de şampiyon ve play-off adaylarıyla maçları olacak. Bu maçların sonuçları sıralamayı çok ilginç hale getirebilir. Daha oynanmamış 6 maç var. Bunlardan 3'ü kendi evimizde oynanacak.  Bu maçlardan alınacak galibiyetler bizi 44 puana ulaştırır. Deplasman maçlarından gelebilecek puan veya puanlar da ekstra olmuş olur.

   Yönetim, teknik heyet ve futbolcular ellerinden geleni yapıyorlar. Hafta içinde başta OSB, İTSO ve MODEF gibi kuruluşlar olmak üzere birçok iş insanımız prim açıklaması yaptılar. Ne kadar güzel... Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sakin kalıp ve sabırlı olup yakın zamanda gelecek olan güzel ve güneşli günleri bekleyelim derim. Böyle maçlar kolay değil, stresli geçiyor.

   Önümüzdeki Çarşamba günü deplasmanda Çorum FK, Pazar günü ise kendi evimizde küme düşmesi kesinleşen Sivas Belediyespor ile karşılaşacağız. Bu iki maçtan da 3'er puan alabilir miyiz? Neden olmasın?