Bir metreyi aşan kar kalınlığına meydan okuyan ekipler, vatandaşların mağduriyetini önlemek için gece gündüz demeden çalışıyor. Peki, bu zorlu koşullarda ekipler nasıl bir mücadele veriyor ve vatandaşların hayatı bu durumdan nasıl etkileniyor?

Mus Muş Kar Kis (1)

Kar Engeliyle Mücadele: Muş'ta Hayat Nasıl Devam Ediyor?

Yoğun Kar Yağışının Etkileri

Mus Muş Kar Kis (8)

Muş'ta etkili olan kar yağışı, Üçevler grubu köy yollarını adeta beyaz bir örtüye bürüdü. Yaklaşık bir metreyi bulan kar kalınlığı, hayatı durma noktasına getirirken, il özel idaresi ekipleri bu zorlu koşullarda ulaşımın açık kalması için mücadele ediyor. Ekipler, fırtına ve tipiye rağmen yolları açık tutma çabasında, 7/24 esasına göre çalışıyor.

Mus Muş Kar Kis (2)

Karla Mücadelenin Kahramanları

"Etkili olan kar yağışı ile birlikte bizler de çalışmalarımıza başladık. 2 gündür etkili olan kar yağışı ve fırtına nedeniyle kapanan köy yollarında yaklaşık 1-1,5 metreyi bulan karda çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.
Mus Muş Kar Kis (7)
Zaman zaman tehlikelerle de karşılaşıyoruz ama buna rağmen çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu bölgede kar olduğu sürece mesaimiz devam edecek. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için kapanan yolları sürekli açık tutmak için çalışıyoruz," dedi iş makinesi operatörü Bahri Gölbaşı.

Mus Muş Kar Kis (3)

Devam Eden Çabalar ve Karla Mücadele

Mus Muş Kar Kis (5)

Türkiye’nin yerli ve milli teknolojileri Malezya DSA-2024 Fuarı’nda Türkiye’nin yerli ve milli teknolojileri Malezya DSA-2024 Fuarı’nda

Ekiplerin sürekli kapanan yolları açma çabası, bölge halkının yaşamını sürdürebilmesi için hayati önem taşıyor. Ulaşıma kapanan 10 köy ve 21 mezraya ulaşımı sağlamak adına yürütülen çalışmalar, zorlu coğrafyada ilerlemenin güçlüklerini de beraberinde getiriyor.

Mus Muş Kar Kis (4)

Editör: AYHAN BAYRAKTAR