Müşerref Muzaffer Samda İlkokulu öğretmenlerinden Sevcan KAYIHAN ve Emel YÜKSEK, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından koordine edilen 2021 Erasmus+ Okul Eğitimi Konsorsiyumu Personel Hareketliliği işbaşı gözlem faaliyetini İtalya/Toscana/Siena/Colle di Val d'Elsa'da bulunan IC2 Arnolfo di Cambio isimli enstitüde 13-17 Mart 2023 tarihleri arasında gerçekleştirdiler.

WhatsApp Image 2023-10-10 at 16.50.10 (3)

“Uzaktan eğitim ve eğitim ve öğretimde dijitalleşme” konusunda işbaşı gözlemlerini yaptılar. Türkiye’yi, Bursa'yı, İnegöl'ü, Müşerref Muzaffer Samda İlkokulu’nu, kendilerini, sınıflarını, Türk eğitim sistemini, EBA ve ÖBA’yı, kullanılan dijital çalışmaları, uzaktan eğitim sürecinde yapılan uygulamaları tanıttılar, anlattılar. Enstitünün üç farklı okuluna ziyarette bulundular. Öğretmenler orada bulunacağı zamana göre planlanan Toscana Bölgesel Erasmus+ ve eTwinning Semineri’ne katıldılar. İki ülkenin eğitim sistemlerini karşılaştırma imkânı buldular. İtalya eğitim sistemi, eğitim ve öğretimde kullandıkları dijital çalışmalar ve uzaktan eğitim çalışmaları hakkında bilgi sahibi oldular. Avrupa hareketliliğini tamamlayan öğretmenlerimiz Europass Belgesi aldılar.

WhatsApp Image 2023-10-11 at 15.16.28

Döndükten sonra yaygınlaştırma faaliyetleri için ilk olarak İnegöl Millî Eğitim Müdürü Ali DOĞRU’yu ziyaret ederek proje izlenimlerini aktardılar. Sonrasında öğretmen arkadaşlarına, öğrencilerine, velilerine de sunum yaparak gözlemlerini paylaştılar. #ErasmusDays (9-14 Ekim 2023) kapsamında proje yaygınlaştırma çalışmalarımız devam etmektedir.

İnegöl Belediyesine Bir Ödül Daha İnegöl Belediyesine Bir Ödül Daha

Proje hareketliliği Müşerref Muzaffer Samda İlkokulu’nda devam etmekte olup anasınıfı öğretmenlerinden Mine KAHRAMAN 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı içerisinde Avrupa hareketliliği yapacaktır.

Editör: Umut Gökdaş