İnegöl Müftülüğünün Kasım ayı mutat toplantısı Sani Konukoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

HEDEF 1 TIR

Toplantıda konuşan İlçe Müftüsü Kazım Güzel, "Suriye'de bir yangın var. Ülkemizde3 milyon, ilçemizde ise 15 bin Suriyeli mülteci bulunmaktadır. Geride kalanlar ise orada çok mağdur durumdadırlar. Un bulamadıkları için özellikle Halep'te, Şam'da fırınların kapanmaya başlaması bizi derinden üzmektedir. Bu nedenle İmam, müezzin, Kuran Kursu öğreticileri ve personelimizin katılımıyla bir TIR un toplayıp göndereceğiz. Her arkadaşımız en az bir çuval un parası vererek bu hizmete katkı sağlamış olacaktır."

"Diğer bir konu ise camilerimizin kütüphanelerinde mutlaka Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfı yayınları kütüphanelerinde bulundurulacaktır. Bu kitaplardan kütüphanesinde bulunmayanlar da bu eserlerin isimlerini tespit etsinler ve en kısa zamanda siparişlerini vererek onları temin etmiş olalım. Ayrıca tüm arkadaşlarımızdan hangi dalda yetenekli olduklarını bize bildirmelerini istiyorum. Vaaz etme, hatimle teravih kıldırma, elektrik ve elektronik, ney çalma ve benzeri ihtiyaç olması halinde bu arkadaşlarımızdan istifade etmiş olalım" dedi.

TOPLUMSAL BİR DURUM

Saç boyatmak günah mı? Saç boyası abdeste engel mi? Saç boyatmak günah mı? Saç boyası abdeste engel mi?

Bursa İl Müftü Yardımcısı Sedanur Sezer ise "Şuan ülke olarak bir olağanüstü hal içerisindeyiz. Olağanüstü hal karmaşık toplumsal bir durumdur. İnsanın kendi hayatında da bazen olağanüstü karmaşık durumlar olabilir. Doğum, ölüm, evlenme ve sünnet düğünleri, yangın, sel, deprem ve heyelan gibi durumlarla karşılaşabilir. Bütün bunlar herkes için olağanüstü bir durumdur"

"İnsanlar bu durumlarda bizlere müracaat ederler. Bizlerde böyle durumlarda onlara el vermeli ve yardım etmeliyiz. Bizler böyle durumlarda üzerimize düşen görevleri yapmazsak, bu boşluğu birileri doldurur. Bu toplumsal sorunu 15 Temmuz'da hep birlikte millet olarak acı bir tablo ile yaşadık. Bu nedenle insanlarımıza doğru bilgi vermek, onlara doğru kaynakları göstermeliyiz. Bütün bu yaşadıklarımızdan ders çıkarmalıyız" diye konuştu.

Toplantıda ayrıca Diyanet-Sen 2 Nolu Şubenin İl Başkan Yardımcısı İzzet Çiçek ile İnegöl Diyanet-Sen Başkan Vekili Abdülcebbar Uzun sendika hakkında bilgiler verdiler.