MOGAN Enerji'nin halka arz süreci, yatırımcılardan gelen güçlü taleple tamamlandı. Şirket, Borsa İstanbul'a yüzde 10,76 halka açıklık oranıyla adım atarken, halka arz büyüklüğü 2.975.654.550 TL olarak belirlendi. İş Yatırım ve TSKB'nin liderliğinde gerçekleştirilen halka arz sürecinde, 28-29 Şubat ve 1 Mart 2024 tarihlerinde, pay başına 11,33 TL fiyatla talep toplama işlemi yapıldı.

Merkez'in rezervleri azalışta! Merkez'in rezervleri azalışta!

Bu süreçte, 3.646.386 başvurunun yapıldığı MOGAN Enerji'nin halka arzında 3.502.383 yatırımcının talebi karşılandı. Yatırımcılara sunulan payların yüzde 80'i bireysel, yüzde 20'si ise yurt içi kurumsal yatırımcılar tarafından alındı. Toplamda, halka arz edilen paylara 3,93 kat talep geldiği belirtildi. MOGAN Enerji, #MOGAN koduyla Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlayacak.

MOGAN Enerji, portföyünü tamamen yenilenebilir enerji kaynaklarından oluşturuyor. Şirket, 30 Eylül 2023 tarihi itibarıyla, Türkiye'de faaliyet gösteren 9 rüzgar enerjisi santrali (RES), 8 jeotermal enerji santrali (JES) ve 4 hidroelektrik santrali (HES) olmak üzere toplam 21 adet yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretimi yapan enerji santraline sahip.

MOGAN Enerji Genel Müdürü Ali Karaduman, halka arza gösterilen yoğun ilgiyle ilgili olarak memnuniyetini ifade etti ve şirketin yenilenebilir enerji sektöründeki önemli bir oyuncu olduğunu vurguladı. Karaduman, şirketin büyüme yolculuğuna yeni ortaklarla daha güçlü bir şekilde devam edeceğini ve halka arza gösterilen ilgi karşısında gururlu olduklarını belirtti. MOGAN Enerji, yeni ortaklarıyla birlikte sektördeki başarılarını sürdürmeyi hedefliyor.

Editör: Fırat Çelik