İnegöl, son dönemde dolandırıcılık haberleriyle sıkça gündeme geliyor. Dolandırıcılar ise hız kesmeden yeni yöntemlerini hayata geçiriyorlar. Yazılan çekler üzerinde oynanan tarihlerle firmaları mağdur etmeye çalışan bu dolandırıcılar, her geçen gün daha da cesur hareketlerde bulunuyorlar.

Çekler Üzerindeki Tarih Oyunları

Dolandırıcıların son dönemde en çok başvurduğu yöntem, geçmişe dönük tahsil edilen çeklerin tarihlerini değiştirerek yeniden tahsil etme. Bu yöntemle birçok firma mağdur olmuş durumda.

Sahte Çekler ve Elden Ödeme Talepleri

Dolandırıcılar, tarihleri değiştirilmiş çekleri firma yetkililerine mail yoluyla ulaştırıyor. Bu maillerde, çekin ödeme tarihinin geldiği ve ödeme yapılmazsa yasal işlemlerin başlatılacağı tehditleri bulunuyor.

Firmaların Tepkisi

İnegöl'deki birçok firmanın bu tür dolandırıcılık yöntemleriyle karşılaştığı belirtiliyor. Mağdur olan firmalar ise çeklerini sorgulattığında çoğu kez çeklerin zaten ödendiğini fark ediyor.

İnegöl Mobilya İle Büyümeye Devam Ediyor İnegöl Mobilya İle Büyümeye Devam Ediyor

İnegöl'deki firmalar ve bireyler, dolandırıcılık haberleri karşısında daha dikkatli ve bilinçli olmalı. Özellikle yazılan çeklerin tarihleriyle oynanması, dolandırıcılığın yeni yüzü olarak karşımıza çıkıyor.

Editör: Umut Gökdaş