Miras olarak kalan toprakları 2 sene boyunca ekilmemesi halinde uygulanacak olan kira düzenlemesi hakkında Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider açıklamada bulundu.

Gizligider “Aileden kalan  bağ, toprak, tarla gibi yerleri miras sebebi ile işlemek mümkün olmuyor. Bu sebeple toprak yakınında bulunan yerlerden başlayarak parça parça ilerleyip dijital kiralama gerçekleştireceğiz” açıklamalarında bulundu.

İslenmeyen arazileri kiralama yöntemi nasıl olacak?

Toprağın veri tabanı, arazi koşulları, su potansiyeli, plan hükümleri, plan açıklama raporları ve kullanım planları sene sonuna kadar onay yapılacak konuma getirilmesi bekleniyor.

Sivas-İstanbul seferleri 4 Mayıs'ta başlıyor Sivas-İstanbul seferleri 4 Mayıs'ta başlıyor

Yalova, Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ şehirlerinde 1.9 milyon hektar arazi kullanım planlaması çerçevesinde, toprak sınıflaması gerçekleştirilecek. Ayrıca 932 bin hektarlık bir alanda çalışmalar başlamış bulunmakta.

Arazilerin 2 sene boyunca işlenmemesi durumunda, ekonomiye kazandırmak adına kira bedeli sahiplerine ödenerek tarımsal üretim yapılacak. İlk kiralamanın 2025 son çeyreğinde yapılması bekleniyor.

Önümüzdeki sene kullanmak üzere Nitrat Eylem Planı yapıldı. Bu planın içinde su ve toprağın korunması adına tedbirler barındırmakta.