Milli Eğitim Bakanlığı'nda bir dizi şube müdürü atamasıyla alakalı, 76. maddeye dayandırılarak yapılıyordu. Fakat bu uygulama, sendikaların açtığı davalar sonucunda mahkeme kararıyla iptal edildi. 

Milli Eğitim Bakanlığı'nda Yeni dönem

Bakanlık tarafından, bu iptal kararları mahkemeye taşındı, yapılan itirazlar reddedildi. Sonuç olarak da, 76. maddeye dayalı sınavsız şube müdürü atamaları iptal edilmiş olacak.

Milli Eğitim Bakanlığı'nda Yeni dönem

Türkiye'nin kalkınma hamleleri yeni müfredatta Türkiye'nin kalkınma hamleleri yeni müfredatta

Bir süreden beri uygulamada olan 76. madde atamaları ile birlikte Yusuf Tekin'den önce bakanlar tarafından bir çok şube müdürü ataması yapılmıştı. Sendikaların mahkemeye dava açması ile birlikte mahkemeden iptal kararı çıkmıştı. MEB bu iptal kararını mahkemeye taşıdı ve mahkemeden nihai sonuç geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nda Yeni dönem

Milli Eğitim Bakanlığı itirazlarını yaptı fakat bu itirazlar reddedildi ve sınavsız şube müdürü atamaları iptal edilecek. 76. Maddeden Atanmış Şube Müdürleri Görevden Ayrılacak

76. Madde Ataması Nedir?

Kurumlar, görev ve unvan eşitliği gözetmeden kazanılmış hak aylık dereceleriyle memurları bulundukları kadro derecelerine eşit ya da 657 Sayılı Kanunun 68. maddesindeki esaslar çerçevesinde daha üst, kurum içinde aynı ya da başka yerlerdeki diğer kadrolara naklen atayabilirler.