15 Mart 2024 tarihinde Türkiye genelinde meteorolojik tahminlere göre, yoğun yağışlarla birlikte toz taşınımı riski de bulunan bir hava durumu öngörülüyor. Özellikle iç ve batı kesimlerde etkili olması beklenen kuvvetli sağanak yağışlar, yer yer kar yağışı şeklinde de görülecek. Bu durum, özellikle trafikte ve açık alanlarda dikkatli olunması gereken bir durumu işaret ediyor.

Meteoroloji uzmanları, bu hava durumunun sebebinin yüksek basınç sistemlerinin etkisini kaybetmesi ve soğuk hava kütlesinin hareketlenmesi olduğunu belirtiyor. Bu durumun, iç kesimlerde hava sıcaklıklarının ani düşüşüne ve kar yağışlarının ortaya çıkmasına neden olacağı tahmin ediliyor.

Ancak, sadece yağışla sınırlı kalmayacak olan bu durumda toz taşınımı da önemli bir faktör olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle rüzgarlı hava koşullarının etkisiyle, kurak bölgelerden gelen toz partiküllerinin taşınması ve havanın bulanıklaşması muhtemel. Bu durum, özellikle solunum yolu rahatsızlığı olan bireyler için risk oluşturabilir.

Yetkililer, bu hava koşullarında sürücülere, dikkatli ve kontrollü bir şekilde araç kullanmaları konusunda uyarıyor. Özellikle ani yağışlar ve yolun kayganlaşması gibi durumların trafik kazalarına sebebiyet verebileceği vurgulanıyor. Ayrıca, açık alanlarda çalışan veya dışarıda zaman geçiren kişilerin de toz taşınımı nedeniyle dikkatli olmaları gerekiyor.

Bu hava durumuyla ilgili olarak güncel bilgilere ve uyarılara dikkat edilmesi, olası olumsuz durumların önlenmesi adına önem taşıyor. Halkın, meteorolojik uyarılara ve güvenilir kaynaklardan gelen bilgilere kulak vererek gerekli tedbirleri alması gerekmektedir.

Türkiye genelinde 15 Mart 2024 tarihinde hava durumu tahminleri, çeşitli bölgelerde farklılık gösteriyor. Trakya Kesimi, Muğla ve Şanlıurfa çevresi hariç diğer bölgelerde genel olarak yağışlı bir hava bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Orta Toroslar çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağışlar görülebilir. Özellikle Şırnak çevreleri, Adana ve Hatay kıyıları ile Siirt'in doğu ve Hakkari'nin batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Bu yağışlarla birlikte yüksek kar örtüsüne sahip dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır. Bu nedenle buralarda dikkatli olunması gerekmektedir. Ayrıca, yurdun güneydoğu kesimlerinde toz taşınımı beklendiğinden, bu bölgelerde yaşayanların önlemlerini alması önemlidir.

Sıcaklık açısından yarın yurt genelinde 1-3 derece azalma beklenirken, mevsim normalleri üzerinde seyretmesi tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle kuzey ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

İl bazında hava durumu tahminlerine göre;

YSK, 31 Mart'ın kesin sonuçlarını açıkladı YSK, 31 Mart'ın kesin sonuçlarını açıkladı

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu olabilir.

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu bir hava öngörülüyor. Bu sabah saatlerinde sağanak yağışlar görülebilir.

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Bu sabah ve öğle saatlerinde sağanak yağışlar görülebilir.

Edirne: Parçalı ve çok bulutlu bir hava öngörülüyor.

Kocaeli: Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Bu sabah saatlerinde sağanak yağışlar görülebilir.

Yarın için Türkiye genelinde yağışlı bir hava bekleniyor. Özellikle yağışlı bölgelerde vatandaşların dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları önemlidir.

Kaynak: Haber Merkezi