El Nino yazından sonra kış ayı hızla girerken etkisini iyice artıyor ve La Nina kışı kapımıza dayandı. Meteoroloji uzmanları tarafından, bu kışın rekor seviyede soğukların ve şiddetli kar yağışların yaşanması bekleniyor.

Meteoroloji Uyardı: Dondurucu soğuklar kapıda

Son zamanların en sıcak günleri artık geride kalmış gibi görünüyor. Giyim dolaplarına sıcak kışlık giysilerin yerleştirildiği, sobaların yakılmaya başlandığı bu zamanda, meteoroloji uzmanları dondurucu soğuklar için uyarılarda bulunuyorlar. El Nino'nun yaz aylarından itibaren sıcak hava dalgasının yerini kasım ayıyla birlikte soğuk hava dalgası La Nina'ya bırakacağı söyleniyor.

Meteoroloji Uyardı: Dondurucu soğuklar kapıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Yerlikaya'yı Görüşmeye Çağırdı Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Yerlikaya'yı Görüşmeye Çağırdı

Ülkemizde kasım ayının başlamasıyla birlikte dondurucu soğukların iyice etkili olmaya başlayacağını belirten uzmanlar, bu kışın aynı zamanda bol miktarda kar yağışıyla geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Uyardı: Dondurucu soğuklar kapıda

La Nina nedir diye merak edenler için, La Nina'nın Pasifik Okyanusu'nun ekvatoral bölgesindeki deniz yüzeyi sıcaklıklarındaki değişikliklerle alakalı karmaşık bir hava hakim olması bekleniyor. 

Meteoroloji Uyardı: Dondurucu soğuklar kapıda

Bu durum Orta Pasifik Okyanusu'nun doğu ekvator kısmında olan deniz yüzeyi sıcaklıklarında normalden 3 ila 5 derece düşüş yaşanır. La Nina ayı genellikle beş aydan daha uzun sürebilir kuvvetli ve etkilidir.

La Nina'nın Pasifik Okyanusu üzerinde olan basınç sistemlerine etki ettiği ve Türkiye'yi doğrudan etkilemediği belirtilse bile, Pasifik üzerinde olan bu etki Türkiye'yi de kuvvetli etkileyebilir.