Günümüzde iş hayatının stresi ve yoğunluğu, bazen çalışanları ve yöneticileri farklı davranışlara itebiliyor. Ancak bu davranışların sonuçları her zaman beklenenin aksine olabiliyor.

Kocaeli'de yaşanan bu ilginç olay, mesai saatlerindeki davranışların sonuçlarını bir kez daha gözler önüne serdi.

Bakan Duyurdu! 4,2 Milyar TL Hesaplara Yattı! Bakan Duyurdu! 4,2 Milyar TL Hesaplara Yattı!

AW057286_04

İş Mahkemesine Giden Yol

Yönetici olarak çalıştığı şirkette mesai saatlerinde tabletle oyun oynayıp film izleyen ve ayakkabısını personele taşıtan müdür, işveren tarafından tazminatsız olarak işten çıkarıldı. Bu duruma itiraz eden müdür, İş Mahkemesi'ne başvurarak işe iadesini talep etti.

İşte O İddialar

İş Mahkemesi tarafından yapılan incelemelerde, müdürün mesai saatleri içinde çalışanlara hakaret ettiği, ayrıca şirket araçlarını hızlı bir şekilde kullandığı ve diğer araç sürücüleriyle tartışmalar yaşadığı ortaya çıktı. Aynı zamanda müdürün, personeline kendi ev işlerini yaptırdığı ve işyerine silah getirdiği iddiaları da gündeme geldi.

İş Mahkemesi'nin kararında, "İş Disiplin Kurulu, davacının karıştığı olayları tek tek sıralamıştır... İşyerinde genel ahlak kurallarına aykırı eylemlerde bulunmak... İş Kanunu'nun 25/II maddesince davacı işten çıkarılmıştır. Davanın reddine karar verilmiştir"

AW057286_03

Çalışanlarına Ne Yasakladı?

Mahkeme kararında, müdürün tuvalet kullanımını diğer çalışanlara yasakladığı, şirket telefonlarından gelen aramalara cevap vermediği, hatta arayan kişilere hakaret ettiği belirtildi. Ayrıca müdürün, çalışanlarına öksürmeyi yasakladığı ve bazı firmalarla sadece kendi oğlunun sünnet düğünü için takı verenlerle çalıştığı ifade edildi.

AW057286_02

Sonuç olarak, iş hayatında yapılan hataların ve ahlaka aykırı davranışların, kariyer üzerinde büyük etkileri olabileceği unutulmamalıdır. Bu olay da bu durumu net bir şekilde gözler önüne seriyor.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR