Master Chef'ten İnegöl Sürprizi!

Tv8 ekranlarının sevilen yemek programı Master Chef'in jüri üyesi Mehmet Yalçınkaya, İnegöl köftesinin meşhur mekanlarından Besler İnegöl Köftecisi'ne uğradı. Ancak sadece köftenin tadına bakmakla kalmadı, lezzetine hayran kaldı!

Besler1893-1

Yalçınkaya'dan Tadım Yorumu

Ünlü şef, İnegöl'de köftenin tadını aldıktan sonra adeta büyülendi. Ünlü şef tadımla sınırlı kalmayıp, lezzetin sırlarını öğrenmek için de köfteyi yapan usta şeflerle sohbet etti.

İnegöl Halil İnalcık Sosyal Bilimler Lisesi'nden muhteşem yıl sonu resim sergisi İnegöl Halil İnalcık Sosyal Bilimler Lisesi'nden muhteşem yıl sonu resim sergisi
"İnegöl köftesi, gerçekten benzersiz bir lezzet. Tüm Türkiye'nin ve hatta dünyanın bu lezzeti tatması gerek."

Bir Fotoğraf da Hatıra Kaldı!

Köftenin lezzetinden çok etkilendiğini belirten Yalçınkaya, Besler İnegöl Köftecisi'nin sahibi İbrahim Melih Besler ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Bu kare, lezzetin yanı sıra samimi bir anı da ölümsüzleştirdi.

İnegöl Köftesi 

İnegöl köftesi,  İnegöl'ün tescilli lezzeti. Dana kıyma, soğan, sarımsak, karabiber, tuz ve baharatların eşsiz kombinasyonuyla hazırlanır. Mangalda pişirilen bu köfteye en iyi eşlik edenler; piyaz, domates, salatalık ve soğandır. 1980'li yıllardan itibaren Türkiye'nin birçok yerinde üretilse de, gerçek İnegöl köftesi sadece İnegöl'de üretilir ve coğrafi işaret tescili ile korunur.

Ünlü şefin bu lezzet karşısındaki tepkisi, İnegöl köftesinin ne kadar özel bir lezzet olduğunu bir kez daha hatırlattı. Peki siz bu eşsiz lezzeti daha önce denediniz mi?

Editör: AYHAN BAYRAKTAR