Ülkenin en yoğun öğrenci popülasyonuna sahip olan Bursa Uludağ Üniversitesi, Görükle Yerleşkesi'nde devasa bir cami ve külliye inşa ediyor. Bu yapı, hem dini hem de sosyal ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapacak bir merkez olarak tasarlandı. Projenin kaba inşaatı neredeyse tamamlanmak üzere ve tüm Türkiye'nin dikkatini çekiyor.

bursa cami universite (5)

Modern Bir Külliye Olarak Hizmet Verecek

Üniversite içerisindeki bu cami ve külliye, sadece ibadet için değil, aynı zamanda sosyal ve kültürel etkinlikler için de kullanılacak bir alan olacak.

bursa cami universite (1)

Kültürel ve Eğitimsel Faaliyetler İçin Mekanlar

“Proje, bir külliye mantığında olacak. 10 bin kişinin kapalı ve açık alanlarda ibadet edebileceği camimizde kütüphane, öğrenci topluluklarına tahsis edilmiş odalar, konferans salonu ve kültürel etkinlikler için özel mekânlar bulunacak”

bursa cami universite (3)

Hasta Yakınları İçin Konaklama İmkanı

“Üniversite hastanemize gelen hasta yakınlarının ikamet etmeleri için büyük bir alan da oluşturacağız. Hastanemizde yatılı hastası bulunan vatandaşlarımız burada kalabilecek.”

bursa cami universite (4)

Bursa'nın Her Yerinden Görülecek

Dev projenin inşaat sorumluluğu Üniversite Camii ve Müştemilatını Yaptırma ve Yaşatma Derneği'ne ait.

Bursa'da Şerit İhlali Yapan Kamyon 2 Aracı Biçti, Anne ve Oğlu Can Verdi Bursa'da Şerit İhlali Yapan Kamyon 2 Aracı Biçti, Anne ve Oğlu Can Verdi

bursa cami universite (8)

Projenin özellikle 22,5 metre kubbe çapı ve 75,8 metre minare yüksekliği ile Bursa'nın birçok bölgesinden görülebileceği belirtildi. Üniversite, bu devasa projeyi en kısa sürede tamamlamak için hayırseverlerden destek bekliyor.

bursa cami universite (6)

Kaynak: