Milli Eğitim Bakanlığı, 2023-2024 eğitim öğretim yılında il ve ilçe geneli yapılacak ortak yazılı sınavlarda bu yıla özel olarak çoktan seçmeli soruların kullanılacağını duyurdu. Açıklamada, bu sınavlarda gerekli altyapı tamamlandığında açık uçlu soruların da yer alabileceği belirtildi.

AA-20230914-32145940-32145939-MEB_ACIK_LISEYE_GECIS_SARTLARINI_BELIRLEDI

EK SINAVLAR DA GELEBİLİR

Bakanlık, ortak yazılı sınavların 6. ve 9. sınıf Türkçe, matematik ve Türk dili ve edebiyatı dersleri için uygulanacağını hatırlattı. Ayrıca, il veya ilçe geneli ek sınavların da yapılacağı ve bu sınavların hangi dersler için olacağının ilgili müdürlüklerce okullara bildirileceği ifade edildi.

Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan sınav soruları, okullara gönderilecek. Sınavların uygulanmasını okul öğretmenleri, değerlendirmesini ise ölçme değerlendirme merkezi müdürlükleri gerçekleştirecek.

meb eğitim okul (4)

YAZILI VE UYGULAMA OLACAK

Yeni müfredat taslağı hazırlandı Yeni müfredat taslağı hazırlandı

Sınavların içeriği, ders kitapları ve kazanımlarına dayanarak, okul sınavlarıyla aynı zorluk derecesinde olacak. Öğrencilerin özel bir hazırlık yapmasına gerek olmadığı belirtilirken, sınav sonuçları e-Okul sistemi üzerinden erişilebilir olacak. Ayrıca, Türkçe, Türk dili ve edebiyatı, ve yabancı dil dersleri için iki aşamalı sınav uygulanacak: yazılı ve uygulamalı.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR