Mudanya, 131,6 kilometre uzunluğundaki "Rota Myrleia" ile Türkiye'nin yeni kültür rotası olarak tanıtıldı. Mudanya Belediyesi, ilçenin zengin doğal, tarihi ve kültürel değerlerini "Rota Myrleia" çatısı altında topladı. Bursa Valiliği'nin onayıyla bu rota, kültürel amaçla ziyarete açıldı. 2700 yıllık tarihî bir mirasa sahip Mudanya, Turizm Sportif Yönetmeliği gereği bu rota ile turizme kazandırıldı.

AW039774_03

Bursa’da Zincirleme Kaza: 3 Yaralı Bursa’da Zincirleme Kaza: 3 Yaralı

Bu büyülü rota, 20 kilometrelik Yürüyüş Rotası, 31,6 kilometrelik Bisiklet Rotası, 17 kilometrelik Trekking Rotası ve 63 kilometrelik İnanç Rotası olmak üzere dört ana başlıkta sunuluyor. Yürüyüş rotası, Tirilye'den Eğerce Sahil Yerleşkesi'ne kadar uzanırken; bisiklet rotası, Tirilye'den Kumyaka'ya kadar birçok tarihi ve doğal güzelliği barındırıyor. Trekking rotası, Kumyaka'dan başlayarak köy meydanına kadar sürüyor. İnanç rotası ise, Aydınpınar Kilisesi'nden başlayarak Kumyaka'ya kadar uzanıyor.

AW039774_04

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, 2 bin 700 yıllık Myrleia Antik Kenti'ni insanlığın ortak mirası olarak gün yüzüne çıkarmayı amaçladıklarını belirtti. Başkan Türkyılmaz, "Bu projede Uludağ Üniversitesi'nin danışmanlığında çalıştık. Rota Myrleia ile tarih ve doğaseverleri Mudanya'mızda unutulmaz bir yolculuğa çıkarıyoruz. Rotanız, Myrleia olsun" dedi.

AW039774_02

BURSA HABERLERİ

Editör: Umut Gökdaş