MAZİDEN HABER: Orman köylüleri şikâyetçi

 

Tarih 31 Aralık 2005. O tarihte Hayriye köyünde geçimini ormandan sağlayan vatandaşlar, o yıl  Orman İşletme Müdürlüğü’nün köylülerin alacağı % 25 lik payı ihaleden sonraya bırakmasıyla mağdur duruma düştüklerini söyleyerek bu duruma bir çare bulunmasını isterler.

Gazeteciler Deneğini ziyaret ederek hak arayışına giren  Hayriye’li Orman köylüleri, yeni uygulama sonrasında maddi açıdan büyük zarara uğradıklarını iddia ederler.

İnegöllü Kuaförü Kesinti de Durduramadı! İnegöllü Kuaförü Kesinti de Durduramadı!

    ARŞİVDEN HABERİMİZİN DEVAMI ŞÖYLEDİR:  “Köylü adına bir açıklama yapan İzzet Tümer sıkıntılarını şöyle dile getirdi.” Orman işletmesi kestiğimiz  ağaçlardan % 25 istihkak veriyor, sonra ihalesini yapıyordu.  Fakat bu dönem bir değişiklik yapılarak önce ihale yapmaya başladı, sonra bize % 25’lik istihkak verilmeye başlandı. Görünüşte aynı gibi olan bu işlem bize büyük zarar veriyor.

Çünkü ihale yapıldıktan sonra bizim elimize çok düşük kalitede ağaçlar kalıyor. Piyasadaki üretim çokluğundan dolayı elimizdeki istihkakları satmakta zorluk çektiğimiz gibi istediğimiz fiyatla da satamıyoruz.

Yaklaşık olarak yüzde 70’lik maddi  zararımız var. Ben, bu kış aylarında çok zor şartlar altında orman dan para kazamaya çalışan köylünün zarara uğradığını gördüğüm için Hayriye Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nden istifa ettim.

Şuan 24 Orman  köylüsü zor durumda. Bu konuda siz değerli basından yardımcı olmanızı istiyoruz.  Sesimizi yetkili mercilere duyurmanızı istiyoruz “ diye konuştu.”

Editör: AYHAN BAYRAKTAR