Hangi il, hangi kuruyemişi tercih ediyor? İşte 81 ilin kuruyemiş haritası! Hangi il, hangi kuruyemişi tercih ediyor? İşte 81 ilin kuruyemiş haritası!

NASA tarafından Mars keşif görevi, bütçe sorunları Güneş'in araya girmesi gibi zorluklarla karşı karşıya geldi.

Mars'ta neler oluyor: NASA da zorlu süreç başladı

Öncelikle, bütçe konusunda, 2024 bütçe teklifi sırasında Mars numune görevi için talep edilen 949.3 milyon dolarlık bütçenin sadece 300 milyon dolarını alması büyük bir engel teşkil etmekte.

Bu bütçe kısıtlamalarından dolayı NASA, Mars'tan örnek toplama görevini duraklatmak zorunda kaldı. Eğer ajans, bütçe taleplerini karşılayamaz ise ozaman, Mars keşif görevi daha çok duraklama riskiyle karşılaşabilir.

Mars ile Dünya arasında olan iletişimdeki geçici kesintiyle dikkat çekiyor. Her iki yılda bir meydana gelen bu olay, Güneş'in yörüngeler arasına girmesiyle birlikte iki haftalık bir süreyi kapsamakta. Bu süre zarfında ise, Güneş'in dış atmosferinden yayılan enerji yüklü gazlar meydana gelmektedir.

NASA'nın Mars yüzeyindeki keşif araçlarına göndermiş olduğu radyo sinyallerini bozabilir. Bu da, keşif araçlarının görevlerini daha çok tehlikeye atabilir.

Bu zorlukların üstesinden gelmek için NASA'nın bütçe iletişim sorunlarına etkili çözümler bulması önemli. Umarız bu engeller bir an önce aşılır ve Mars keşif çalışmaları planlandığı gibi devam eder.

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:
https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G
KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN
NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?
Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.
Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;
0532 696 30 57