İsrail’in Tel Aviv şehrinden Dağıstan'daki Mahaçkale Havalimanı'na inen bir uçak, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına protesto olarak büyük bir öfke uyandırdı. Yüzlerce kişi, Filistin bayrakları ile havaalanını bastı ve uçaktaki yolcuların alınmamasını, uçağın geri gönderilmesini talep etti. Olaylar sırasında havaalanının camları ve kapıları zarar görürken, Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı tarafından yapılan açıklama ile havalimanının geçici olarak uçuşlara kapatıldığı duyuruldu.

Dağıstan’da Tansiyon Yükseldi: Havalimanı Neden Kapatıldı?

Tepkiler Büyüyor: İsrail Uçağına Karşı Protesto

İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırılarına tepki olarak Mahaçkale Havalimanı'na gelen yüzlerce protestocu, uçağın geri gönderilmesini istedi. Olaylar sırasında güvenlik bariyerleri aşıldı ve havaalanında maddi hasar meydana geldi.

Havaalanı Kapatma Kararı: Güvenlik Endişesi

Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı'nın yaptığı açıklamada, yaşanan gerginlik sebebiyle Mahaçkale Havalimanı'nın "durum normalleşene kadar" uçuşlara kapalı kalacağını bildirdi.

Dağıstan Devlet Başkanı Sergey Melikov, yaşanan olayları bir provokasyon olarak nitelendirdi ve durumun çözümü için gerekli adımların atılacağını belirtti.

İsrail’den gelen uçak ve yolcuların mevcut durumu hakkında henüz bir resmi açıklama yapılmadı, ancak Rusya İçişleri Bakanlığı durumu çözüme kavuşturmak için çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

ABD'de üniversiteler Filistin için ayakta: İsrail'e tepkiler ülke geneline yayılıyor ABD'de üniversiteler Filistin için ayakta: İsrail'e tepkiler ülke geneline yayılıyor

Editör: Fırat Çelik