2009 şükran gününde ailesini ziyaret etmek için Utah'a giden 26 yaşındaki ABD'li tıp öğrencisi John Edward Jones, ziyareti sırasında 10 kişilik arkadaş grubuyla birlikte Nutty Putty mağarasını keşfetmek istedi. John ve arkadaşları mağaranın "The Big Slide" adlı bölgesine gitmeye karar verdiler. Bu bölgenin "Doğum Kanalı" adındaki henüz keşfedilmemiş bir yerindeydiler.

Kafasını öne eğip dar bir geçide giren genç mağaracı, buradan dönmekte oldukça zorlandı. Geri dönmek için tek çaresinin bir açıklık bularak ayağa kalkmak olduğunu düşündü ve ilerlemeye başladı. Ancak ilerledikçe daha da sıkıştı.

Biden ve Netanyahu telefonda görüştü Biden ve Netanyahu telefonda görüştü

Sıkıştığı yerin genişliği sadece bir çamaşır makinesi kapağının çapı kadardı. Bu sıkışıklığa rağmen ilerlemeye devam eden John, sonunda tamamen sıkışarak olduğu yerde kaldı.
İlk kurtarma görevlisi, John 3 buçuk saattir yerin altında baş aşağı bir durumda sıkışmış haldeyken geldi. İlerleyen 24 saat boyunca ekipler onu kurtarmak için bacak kemiklerini kırmayı bile denediler. Ancak uzun uğraşlara rağmen John kurtarılamadı.

Editör: Fırat Çelik