17 OCAK'A KADAR ASKIDA KALACAK

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak mahalli idareler seçimi için hazırladığı seçim süreci işlemeye devam ediyor. Seçime katılabilecek siyasi partiler ilan edilmesinin ardından seçmen listeleri muhtarlıklarda askıya çıktı. Muhtarlık bölgesi askı listeleri 17 Ocak Perşembe günü saat 17.00'ye kadar askıda kalacak.

Adres değişikliğinde bulunmak isteyen seçmenlerin ilgili nüfus müdürlüğüne adres beyan formu ile birlikte elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi veya faturası, noter tasdikli kira sözleşmesi gibi belgelerden birisi ile başvurabilecek.

KESİN ADAY LİSTELERİ 3 MART'TA İLAN EDİLECEK

Siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yeri de çekilecek kurayla 27 Ocak'ta belirlenecek. Siyasi partiler aday listelerini 19 Şubat'ta seçim kurullarına verecek, kesin aday listeleri 3 Mart'ta ilan edilecek. Seçim propagandası ve yasakları 21 Mart'ta başlayacak. Seçim propagandası ise 30 Mart saat 18.00'de sona erecek.

Ahmet Bereket yeni parti mi kuruyor? Ahmet Bereket yeni parti mi kuruyor?

Bu arada seçim sürecine girilmesine rağmen İnegöl'deki partilerin belediye başkan adayları halen açıklanmadı. Partilerin aday belirleme süreci devam ederken; çeşitli iddialar konuşuluyor. Cumhur ittifakında ilçeler üzerindeki pazarlıklar devam ederken; Bursa'da bir büyük ilçenin adayının kendilerinden olmasını isteyen MHP İl Teşkilatının Yıldırım ya da İnegöl'de kendi adaylarının desteklenmesinin istediği iddia edildi. AK Parti dışındaki diğer siyasi partiler ise AK Partinin Belediye Başkan adayını açıklamasını bekliyor.