Uzun süredir beklenen dönüşümün ardından Kurşunlu sahili, Bursa'nın en çekici noktalarından biri haline geldi. Daha önce sık sık bölge halkından gelen şikayetlere konu olan sahil, adeta yeniden doğdu.

Uluslararası İnegöl Mobilya Fuarı Dünyanın En İyileri Arasında Uluslararası İnegöl Mobilya Fuarı Dünyanın En İyileri Arasında

AW042874_04

Yenilenen Sahil, Göz Kamaştırıyor

Işıl Işıl Bir Dönüşüm

Yapılan çalışmalar sonucunda, 2 metre genişliğindeki yaya kaldırımı 18 metreye, yaklaşık 400 metre uzunluğundaki yürüyüş alanı ise 9.500 metrekareye çıkarıldı. Bu dönüşüm sırasında sahile 2 bin 300 metrekarelik yeşil alan eklendi. Ayrıca, 52 ağaç ve 710 çalı bitkisi dikilerek doğal güzellik ön plana çıkarıldı. Yaz aylarının hareketliliğini göz önünde bulunduran belediye, sahile 43 adet aydınlatma armatürü ekleyerek gece de güvenli bir yürüyüş ortamı oluşturdu.

AW042874_05

Açılış Müjdelerle Yapıldı

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, törende yaptığı konuşmada, sahilin yenilenmesiyle sınırlı kalmayacağını belirtti. Başkan Aktaş, yeni projelerle bölgenin cazibesini artırmayı hedeflediklerini vurguladı.

"Birileri laf üretir, biz icraat yaparız. Siz soruyorsunuz şimdi ‘bundan sonra ne olacak’ diye. Size 2 müjde vereyim. Kumsaz Bölge Parkımızın 3 Ekim’de ihalesi var. Spor salonumuzun ihalesine de çıkıyoruz."

AW042874_01

365 Gün Yaşam

Başkan Aktaş, bölgenin sadece yaz aylarında değil, yılın her günü yaşanılır bir hale getirilmesini hedeflediklerini belirtti. Bursa'nın dört bir yanında yaptıkları çalışmalarla vatandaşların yaşam kalitesini artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

AW042874_03

Kurdele Kesim Töreni

Törenin ardından Kurşunlu kordonunun kurdelesi kesildi. Başkan Aktaş ve protokol üyeleri, yeni kordonu gezerek vatandaşlarla sohbet etme fırsatı buldu. Vatandaşlar, bu güzellikleri yaşamalarını sağlayan tüm emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Editör: Umut Gökdaş