İnegöl'de hat sanatları üzerine faaliyet gösteren Yapıcı Sanat Merkezi'nde sergilenmekte olan tek sayfalık kuranı kerim, vatandaşların dikkatini çekiyor.

TOPLAM 340 SATIR

İş yeri sahibi Ali Kemal Yapıcı, tek sayfalık Kuran-ı Kerim'in toplam 340 satırdan oluştuğunu belirterek,

"Aşağı yukarı 1,5 aylık bir çaba sonunda tasarımı hazırladık ve bu şekilde sunduk. Harflerin büyüklüğü ortalama 1 mm kadar. Her satırda 2 sayfa var. Tek sayfaya sığdırdığımız Kur'an-ı Kerim, 120 santimetre genişliğinde, 80 santimetre yüksekliğinde" dedi.

Tek sayfalık Kur'an-ı Kerim'in pek bulunmadığını ifade eden Yapıcı "Ortak bir düşüncemizdi. Kur'an-ı Kerim'in tek sayfa olduğu tablolar piyasada çok fazla bulunmuyor. İstedik ki insanlar böyle güzel bir şey görsünler" dedi.

3 AYDA TAMAMLANDI

Yunus Şimşek ise:

Kiraya verdiğimiz yer haram olan işlerde kullanılırsa bize de günah olur mu? Kiraya verdiğimiz yer haram olan işlerde kullanılırsa bize de günah olur mu?

"Ali Kemal arkadaşımla bir akşam otururken bir arkadaşımıza hediye yapacaktık. Değişik bir şey yapalım dedik. İlk bir iki hafta baya bir zorluk çektik, yaklaşık 1,5-2 ay tasarımı sürdü. Daha sonra ayetlerin sırasını sayfaların sırasını tekrar kontrol ettik. Bu da bizim 1 ay kadar zamanımızı aldı. Rabbimiz imkan verdi ve bu hale getirebildik" dedi.

Tek sayfalık Kuran-ı Kerim'in okunabilir olduğunu söyleyen Şimşek:

"Güzel bir manevi bir hediye olabilir. Kuran-ı Kerim'in okuna birliği var. Yaklaştık rahatça okuyabiliyoruz. Okumak isteyen birisi karşısına geçip rahatlıkla okuyabilir" diye konuştu.