İstanbul'un Sarıyer ilçesinde Kuzey Marmara Otoyolu'nda hareket halindeki kumaş yüklü bir tır, alev alev yanmaya başladı. Otoyolu kaplayan dumanlar sürücülere zor anlar yaşattı.

tir yandi (1)-1

Yolda Yangın

Yangın, saat 05.00 sıralarında Sarıyer Kuzey Marmara Otoyolu 18. Viyadük üstü Ankara istikametinde meydana geldi. İkitelli'den yüklediği kumaşları Batman'a taşımak üzere yola çıkan 47 AAF 636 kupa plakalı tırın dorsesinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

tir yandi (2)

Şoförün Hızlı Müdahalesi

Yangını fark eden şoför, tırı hemen sağa çekerek Jandarma ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Alevlerin hızla yayılmasıyla tırın tamamı kısa sürede alev aldı.

Dumanlar Otoyolu kapladı

tir yandi (3)

Güvenlik Önlemleri

Olay yerine hızla ulaşan Jandarma ekipleri, olası bir kaza riskine karşı geniş güvenlik önlemleri aldı. İtfaiye ekipleri ise alev alev yanan tıra hızla müdahalede bulundu. Jandarma, otoyolun 3 şeridini trafiğe kapattı ve trafik kontrollü bir şekilde tek şeritten sağlandı. Sürücüler, yoğun duman nedeniyle yol boyunca ilerlemekte zorlandı.

tir yandi (4)

Yangın Kontrol Altına Alındı

İtfaiye ekipleri, yoğun çaba sonucu yangını 2 saatlik bir çalışmayla kontrol altına almayı başardı. Ardından, yangından zarar gören kumaşlar, iş makinası yardımıyla yola indirilerek soğutma çalışması yapıldı.

tir yandi (5)

Aylar sonra 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı Aylar sonra 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı
Yangın 2 saatlik çalışmanın ardından söndürüldü

Yangın sırasında tır şoförü yara almadan kurtuldu, ancak tır ve içindeki kumaşlar tamamen kullanılamaz hale geldi.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR